U-Boot VIIC 1/72 Revella
Moderator: kartonwork
U-Boot VIIC 1/72 Revella
Obmacalem sobie skubanca dzisiaj... Robi wrazenie. Jakosc jak to u Revella - bez blach sie nie obejdzie... Cena niestety zaporowa - w Wawie kosztuje 270 zlotych... Wiec kupie dopiero w poniedzialek... :-(
Troche o samym modelu :
- dlugosc 933 mm
- czesci 135
- calkowicie nowe formy
- do wyboru dwie wersje kiosku
- do wyboru z pila do sieci lub bez
- odwzorowane wszystkie szczegoly kadluba lacznie z nitami i spawami
- kalkomania dla U- 552 ( wczesna i pozna wersja ) , U-69 , U-82 , U-203 i U-253 .
[/quote]
- dlugosc 933 mm
- czesci 135
- calkowicie nowe formy
- do wyboru dwie wersje kiosku
- do wyboru z pila do sieci lub bez
- odwzorowane wszystkie szczegoly kadluba lacznie z nitami i spawami
- kalkomania dla U- 552 ( wczesna i pozna wersja ) , U-69 , U-82 , U-203 i U-253 .
[/quote]
istotnie jakość nie budzi tu żadnych zastrzeżeń, choć ja widząc te dwie skorupy których połączenie daje kadłub..... jestem oburzony, zniesmaczony i nie wiem co jeszcze - to za proste. Spróbujcie sami zrobić tego u-47, bez planów, bez gotowych części, wtedy dopiero można być dumnym z modelu który sie składa. Ja właśnie kończe szkielet kadłuba, i nie zamienie za żadne skarby dziesiątek godzin z papierem ściernym w ręce, na prawie gotowy statek by revell.
i nawe nie pytam ile kosztował by revell w skali 1:20 bo właśnie w tej skali składam swój model. Długość 3,32 m.
Jeszcze raz dziękuje ludzikom którrzy pomogli mi przy poszukiwaniu planów. Pozdrawiam
i nawe nie pytam ile kosztował by revell w skali 1:20 bo właśnie w tej skali składam swój model. Długość 3,32 m.
Jeszcze raz dziękuje ludzikom którrzy pomogli mi przy poszukiwaniu planów. Pozdrawiam