Może z metalu?...
Moderatorzy: kartonwork, Tempest, Edmund_Nita
- Marcintosh
- x 8
cukrować nie będę i choć wiele osób się tu wypowiadało z komplementami, to chyba i tak żadne słowa nie podsumują doskonałej roboty jaką wykonujesz....ehhh no i jednak cukier poszedł....no ale nie mogłem się powstrzymać
kolekcję wagonów masz już imponującą, ale wspominałeś wcześniej o EP09, które mam nadzieję, że zaczniesz jak najszybciej. A teraz pytanie wybiegające w przyszłość....czy po EP09 masz zamiar wykonać wagony osobowe, aby uzupełnić skład?
może już mówiłeś, ale się nie doczytałem...jakim klejem kleisz aluminium i mosiądz? czy masz zamiar wykonać EU07 (chory jestem na ten elektrowóz dlatego interesuje mnie czy masz go w planach i kiedy)?
jeszcze prośba...czy mógłbyś prowadzić coś w rodzaju fotorelacji z budowy swojej kolei? część po części itd. a już na pewno przy EP09...na pewno wielu forumowiczom by się to spodobało i przydało
troche dużo tych pytań, ale mam nadzieję, że otrzymam odpowiedź
pozdrawiam i kibicuję dalej, jestem pod ogromnym wrażeniem
kolekcję wagonów masz już imponującą, ale wspominałeś wcześniej o EP09, które mam nadzieję, że zaczniesz jak najszybciej. A teraz pytanie wybiegające w przyszłość....czy po EP09 masz zamiar wykonać wagony osobowe, aby uzupełnić skład?
może już mówiłeś, ale się nie doczytałem...jakim klejem kleisz aluminium i mosiądz? czy masz zamiar wykonać EU07 (chory jestem na ten elektrowóz dlatego interesuje mnie czy masz go w planach i kiedy)?
jeszcze prośba...czy mógłbyś prowadzić coś w rodzaju fotorelacji z budowy swojej kolei? część po części itd. a już na pewno przy EP09...na pewno wielu forumowiczom by się to spodobało i przydało
troche dużo tych pytań, ale mam nadzieję, że otrzymam odpowiedź
pozdrawiam i kibicuję dalej, jestem pod ogromnym wrażeniem
EP09 miało być, lecz obecnie miejsce tej lokomotywy zajmie właśnie EU07-449. Też lubię tę lokomotywę. Jak nabędę wprawy przy budowie EU07, to myślę, że warto byłoby zrobić "Bolka i Lolka" czyli ET41, które jest niczym inny jak dwiema EU07 połączonymi ze sobą. Lecz "Bolek i Lolek" muszą poczekać gdyż nie mam obecnie lokomotywy manewrowej. Czyli w kolejności jest SM42 do formowania składów i przetaczania wagonów. Wykonałem komplet kół szprychowych:
Tak więc w ten sposób przedstawia się plan "produkcji", a wagony będę robił, dla EU07. Będą to 4 wagony 112A, I klasy, II klasy, WARS i sypialny. Taki mikroskładzik. A jakby ktoś nie wiedział, to ET41 wygląda tak:
Tak więc w ten sposób przedstawia się plan "produkcji", a wagony będę robił, dla EU07. Będą to 4 wagony 112A, I klasy, II klasy, WARS i sypialny. Taki mikroskładzik. A jakby ktoś nie wiedział, to ET41 wygląda tak:
Pozdrawiam Jacek
1:32
1:32