TBF-1C AVENGER..... 1:32 TRUMPETER
Moderatorzy: kartonwork, Tempest, Edmund_Nita
- Artur Domański
- Artur Domański
- Artur Domański
I dobrze, że tylko trochę. Mnie robi się nie dobrze, jak widzę niekiedy samoloty, które wyglądają, jakby tylko kąpały się w błocie, jakby rdzewienie było ich hobby, a spaliny z kolektorów i działek to nawet czubek statecznika pionowego i końcówki skrzydeł na czarno malują.
Podmieniałeś fotki z żółtymi cyframi, bo przed południem wyglądały całkiem inaczej ..???
gulus
Podmieniałeś fotki z żółtymi cyframi, bo przed południem wyglądały całkiem inaczej ..???
gulus
.. i niech tak zostanie. Według fotografii, które widziałem (w związku ze zbieraniem materiałów do Bearcata z lotniskowca USS Ranger gdzie oznaczenia kodowe były również żółte) te napisy malowano farbą z lekkim połyskiem. To co teraz widać na fotkach Artura rzeczywiście wygląda jak oryginał :-)Artur Domański pisze:Farba jeszcze sie swieci - mokra
- Artur Domański
Co niektore samoloty tak byly "upieprzone" sadza, a szczegolnie te z frontu wschodniegogulus pisze:I dobrze, że tylko trochę. Mnie robi się nie dobrze, jak widzę niekiedy samoloty, które wyglądają, jakby tylko kąpały się w błocie, jakby rdzewienie było ich hobby, a spaliny z kolektorów i działek to nawet czubek statecznika pionowego i końcówki skrzydeł na czarno malują.
Nie zmienialem, bylem w pracy, a model bedzie lakierowany, bede sie staral by literki sie swiecilyPodmieniałeś fotki z żółtymi cyframi, bo przed południem wyglądały całkiem inaczej ..???
Powoli coś tam dłubię
- Artur Domański
Jakos tak postanowilem zrobic porównanie "kata" A6M5 i "ofiary" TBF i Avenger jest strasznie duży, wiem ze raczej obydwa nigdy sie w powietrzu nie spotkały, bo model Zero jest z roku 1945 a Avenger z 1943 roku, ale i tak fajnie wygladaja.
Smigło przyczepione tylko z okazji zdjecia
Smigło przyczepione tylko z okazji zdjecia
Powoli coś tam dłubię
- Artur Domański