Nasze forum, a zasady pisowni polskiej.
Moderatorzy: Tomasz D., laszlik, kartonwork
- Marcintosh
- x 8
Panowie moderatorzy, ktorzy macie takie szczytne zyczenia o pisowni i sposobie wyrazania sie tutaj.
Zacznijcie moze najpierw od siebie , gdyz jeden t Was robi takie byki ortograficzne , ze az w oczy szczypie .
I ku ironii losu , jest to ten , ktoremu zdaje sie , ze jest nieomylny. ;))
Milego zgadywania zycze. ;))
Zacznijcie moze najpierw od siebie , gdyz jeden t Was robi takie byki ortograficzne , ze az w oczy szczypie .
I ku ironii losu , jest to ten , ktoremu zdaje sie , ze jest nieomylny. ;))
Milego zgadywania zycze. ;))
m am wrzenie ze nie ktuży z Was niez dajom se zprawy jak nie3kturzy potjrafom psiac bo moraewdtarzy kasujjoama odrazu tajke pozty jak tenu a ja zastanwinawim siena d takjim ekserpytmenmtem coby zawszme pisa d tak ja k rteraz cpo tym muyslicie
na Gryfhobby niema modferatoruw polemca tamkemtejsze dyskujdseTejfit pisze:Już niejednokrotnie porównywano działania moderatorów do działania słuzb PRLowskich i wydaje mi sie że całkiem słusznie.
- Marcintosh
- x 8
Nie przesadzajcie tak z ta pisownią ponieważ nikt tak nie pisze, jak ktoś już zrobi błędy ortograficzne to moderatorzy już z tego problemy robią.
Nie wiem czy to jest dowartościowanie siebie czy coś innego, ale trochę więcej luzu i tolerancji dla innych, którzy może z ortografii nie są za dobrzy. I nie piszcie mi, że można sprawdzić błędy (np w wordzie) ponieważ tak samo można chcieć zainstalować sobie polskie czcionki ale to oczywiście już nie jest problem ponieważ ta osoba jest z tej "słusznej strony"
Pozdrawiam
PS
Chciałem także uzyskać inormację dlaczego zostały skasowane moje posty z innego wątku (o MM), jeżeli nie było tam błędów, wulgaryzmów itp.
Czy to jest prywatne forum jakiś osób, jeżeli tak to proszę napisać kto może a kto nie wypowiadać się na nim.
Czy w regulaminie forum jest napisane, że jeżeli dyskusja zmierza w inny temat niż ten w tytule wątku to moderatorzy mają prawo go usunąć?
Czy może chodzi o to, że ktoś się poczuł obrażony stwierdzeniem o braku humoru
Nie wiem czy to jest dowartościowanie siebie czy coś innego, ale trochę więcej luzu i tolerancji dla innych, którzy może z ortografii nie są za dobrzy. I nie piszcie mi, że można sprawdzić błędy (np w wordzie) ponieważ tak samo można chcieć zainstalować sobie polskie czcionki ale to oczywiście już nie jest problem ponieważ ta osoba jest z tej "słusznej strony"
Pozdrawiam
PS
Chciałem także uzyskać inormację dlaczego zostały skasowane moje posty z innego wątku (o MM), jeżeli nie było tam błędów, wulgaryzmów itp.
Czy to jest prywatne forum jakiś osób, jeżeli tak to proszę napisać kto może a kto nie wypowiadać się na nim.
Czy w regulaminie forum jest napisane, że jeżeli dyskusja zmierza w inny temat niż ten w tytule wątku to moderatorzy mają prawo go usunąć?
Czy może chodzi o to, że ktoś się poczuł obrażony stwierdzeniem o braku humoru
- valpurgius
Chcialbym wrzucic swoje trzy grosze do dyskusji:
http://www.kartonwork.pl/forum/viewtopi ... ht=#105879
O ile dobrze wiem, to pisze sie "gąsienica".Chyba nie mozna mowic tu o literowce- zauwazylem powtarzalnosc bledu. Moim zrodlem jest Wydanie XVI ksiazki "Słownik ortograficzny języka polskiego", PWN, Warszawa 1993.
http://www.kartonwork.pl/forum/viewtopi ... ht=#105879
O ile dobrze wiem, to pisze sie "gąsienica".Chyba nie mozna mowic tu o literowce- zauwazylem powtarzalnosc bledu. Moim zrodlem jest Wydanie XVI ksiazki "Słownik ortograficzny języka polskiego", PWN, Warszawa 1993.