Pisz, Wujaszku, pisz jak najwięcej. Używam tego kleju, ale narazie nie w każdym przypadku zachowuje się tak, jak bym tego oczekiwał. Ciekaw jestem, jak można ominąć jego ograniczenia, z pewnością wymaga on doboru odpowiednich technik klejenia i to jest właśnie to, na co liczę w Twojej relacji.
Do BCG już się przekonałem w 99%, jeszcze trochę doświadczenia i będzie 101%
Teraz uważam że z budasiem są tylko problemy, jedyny jego plus to atmosfera w pokoju podczas klejenia
Zresztą za kilka tygodni i tak nikt by mi nie pozwolił kleić śmierdzielem w domu, więc dobrze że Wujek opisał swoją metodę klejenia
a jeśli chodzi o karton 1mm, który rzeczywiście trudno jest zdobyć, to ja sobie zrobiłem dzisiaj małą wycieczkę do TESCO. nic nie kupiłem tylko wziąłem pudełko po twixsach i po bountych (batony jakby ktoś nie wiedział) no i karton 1mm jest ok (no może ma 0,8 mm)
Kiedyś świetną tekturę o grubości 1mm można było pozyskać z pudełek w które pakowano żołnierskie mundury wyjściowe. Pudełka te miały bardzo duże rozmiary. Był to rarytas. Dzisiaj to już chyba nie do dostania.
Sklep "Architekci" Koszykowa (chyba) 55, Wydział Architektury PW.
Maja jeszcze wiele ciekawych rzeczy, Olfe, balse, listwy, sklejkę,........ Bardzo mi się tam podobało!!!