[relacja] B-24J Liberator + Avro Lancaster Dam Buster
Moderatorzy: Tomasz D., laszlik, kartonwork
Marzen: no wylewa sie wylewa... jak najbardziej słuszna uwaga ...ale chyba nie ma go aż tak strasznie dużo
Fakt, komora bombowa jest niechlujnie zrobiona, pod statecznikiem poziomym też wypłynął, wysech i pozostawił trwały ślad... pewnie w innych miejscach też by sie coś znalazło :P
Staram sie z tym walczyć, bo przyznam że to bardzo oszpeca model.
Fakt, komora bombowa jest niechlujnie zrobiona, pod statecznikiem poziomym też wypłynął, wysech i pozostawił trwały ślad... pewnie w innych miejscach też by sie coś znalazło :P
Staram sie z tym walczyć, bo przyznam że to bardzo oszpeca model.
Witam!
Coś drgnęło w budowie, zatem postanowiłem nieco odświeżyć relację. Jeden silnik już sklejony w całości (brakuje turbosprężarki i oczywiście śmigła:)) .
Większych problemów nie było poza przednim oprofilowaniem gondoli, mianowicie części 16X i 16aX miały za mały odwód i musiałem je dosztukować, ale nie jest to poważny mankament i łatwo go skorygować.
Następne fotki jak zamieszczę jak zrobię resztę silników + coś ponadto, czyli sam nie wiem kiedy
Coś drgnęło w budowie, zatem postanowiłem nieco odświeżyć relację. Jeden silnik już sklejony w całości (brakuje turbosprężarki i oczywiście śmigła:)) .
Większych problemów nie było poza przednim oprofilowaniem gondoli, mianowicie części 16X i 16aX miały za mały odwód i musiałem je dosztukować, ale nie jest to poważny mankament i łatwo go skorygować.
Następne fotki jak zamieszczę jak zrobię resztę silników + coś ponadto, czyli sam nie wiem kiedy
Chrisss: pisząc "idealny okrąg" miałeś na zapewne myśli to że powierzchnia jest gładka, bo kształt nadają wręgi. więc uzyskanie takiego idealnego owalnego kształtu uzyskuje się poprzez kilkakrotne przeciągnięcie kartonu na krawędzi np. blatu biurka, należy przy tym pamiętać żeby nie robić tego zbyt mocno i żeby krawędź biurka była równiutka.
Pan Panek: gondole nic nie trzymają oprócz własnego ciężaru, całą mase modelu utrzymują dźwigary skrzydeł.
Pan Panek: gondole nic nie trzymają oprócz własnego ciężaru, całą mase modelu utrzymują dźwigary skrzydeł.
aaa nie zajarzyłem Chrisss, sorry. No więc nie ma tu żadnej filozofii, elementy, o które pytasz, kształtowałem w sposób podany w poprzednim poście, łączone na paskach ...coż więcej.. osłona jest stosunkowo duża, karton bardzo dobrze się formuje no i w zasadzie samo wychodzi.
Jeżeli chcesz to mogę zamieścić fotki jak taką osłonę sklejam krok po kroku.
Jeżeli chcesz to mogę zamieścić fotki jak taką osłonę sklejam krok po kroku.