[Budowa od podstaw] Czołg ciężki PzKpfw VI Tiger I Spät
Moderatorzy: Tomasz D., laszlik, kartonwork
- Przemek W.
- x 7
- Wujek Andrzej
- x 2
... Właz = wieżyczka obserwacyjna dowódcy .
Lipiec 1943 r. : " Nowa wieża z wieżyczką obserwacyjną dowódcy wyposażoną w peryskopy, dodatkowe opancerzenie wieżyczki dowódcy , modyfikacja zaczepu do mocowania przeciwlotniczego karabinu maszynowego , zmiana położenia wentylatora wieży , modyfikacja lewego wieżowego włazu pistoletowego /od tej pory właz wyposażony w odpowiednią zatyczkę/."
Tak mi się czasem coś przypomina .
Pozdrowienia . Wujek .
Lipiec 1943 r. : " Nowa wieża z wieżyczką obserwacyjną dowódcy wyposażoną w peryskopy, dodatkowe opancerzenie wieżyczki dowódcy , modyfikacja zaczepu do mocowania przeciwlotniczego karabinu maszynowego , zmiana położenia wentylatora wieży , modyfikacja lewego wieżowego włazu pistoletowego /od tej pory właz wyposażony w odpowiednią zatyczkę/."
Tak mi się czasem coś przypomina .
Pozdrowienia . Wujek .
- Przemek W.
- x 7
Dziękuje Andrzej za sprostowanie
W ostatnich wieżach całkowicie zaprzestano montować szczelinę strzelecką...
Trwają prace na pierścieniem wieży...pierwszym etapem było oklejenie górnej części pierścienia.Po wycięciu górnego okręgu, nasączyłem krawędzie BCG.Potem przy oklejaniu paskiem klej szybciej chwyta
Zacząłem wycinać najmniejsze detale pierścienia, które przykleje przed montażem całości w poszyciu wieży...
Kolejne zdjęcia wkrótce...
W ostatnich wieżach całkowicie zaprzestano montować szczelinę strzelecką...
Trwają prace na pierścieniem wieży...pierwszym etapem było oklejenie górnej części pierścienia.Po wycięciu górnego okręgu, nasączyłem krawędzie BCG.Potem przy oklejaniu paskiem klej szybciej chwyta
Zacząłem wycinać najmniejsze detale pierścienia, które przykleje przed montażem całości w poszyciu wieży...
Kolejne zdjęcia wkrótce...
Ostatnio zmieniony wt gru 13 2005, 15:28 przez Przemek W., łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Przemek W.
- x 7
- Przemek W.
- x 7
A lufa będzie gwintowana, a cylindry w silniku po pierwszym szlifie
A świstak siedzi i zawija .....(ups, to nie ta bajka)
Kurczę, Przemek, jeśli wszyscy dotrwamy do końca Twojej budowy, to na pewno nie będziemy normalni w normalnym tego słowa znaczeniu .
Niesamowite jest to co robisz i w jaki sposób to przedstawiasz . Walcz dalej z celulozą, a my będziemy obserwować .
A świstak siedzi i zawija .....(ups, to nie ta bajka)
Kurczę, Przemek, jeśli wszyscy dotrwamy do końca Twojej budowy, to na pewno nie będziemy normalni w normalnym tego słowa znaczeniu .
Niesamowite jest to co robisz i w jaki sposób to przedstawiasz . Walcz dalej z celulozą, a my będziemy obserwować .
Na warsztacie:
7TP - Mirage Hobby - 1:35
Panzer IV F2 - Italeri - 1:35
Wznowiony Panzer IV D - GPM - 1:16
7TP - Mirage Hobby - 1:35
Panzer IV F2 - Italeri - 1:35
Wznowiony Panzer IV D - GPM - 1:16
- Przemek W.
- x 7