RAPORT Z BUDOWY FOKKERA DR 1 - skala 1/72
Moderatorzy: kartonwork, Tempest, Edmund_Nita
kolejna część relacji z budowy Fokkera DR.I
kabina została przybrudzona i delikatnie obdrapana żęby nie wyglądała jak prosto z fabryki
dodałem zegary wytoczone własnoręcznie na miniwiertarce z kawałka ramki wlewowej
potem wkleiłem w nie tarcze wykonane z blaszki (puszka po piwie) i pomalowałem na czarno
jak farba wyschła wydrapałem igłą wskazówki i zalałem lakierem bezbarwnym
a przy okazji dodam, bo dobrze to widać na tym zdjęciu, że podłoga kabiny pilota została wykonana z obrzeża, które sie przyprasowuje do płyt wiórowych
szkielet kabiny został zrobiony ze strun gitarowych (struna E), podobnie zresztą drążek sterowy
jednym słowem MODEL NA WINIE, czyli z wszystkiego co sie nawineło
na zdjęciu prawie gotowa kabina + zapałka
kabina została przybrudzona i delikatnie obdrapana żęby nie wyglądała jak prosto z fabryki
dodałem zegary wytoczone własnoręcznie na miniwiertarce z kawałka ramki wlewowej
potem wkleiłem w nie tarcze wykonane z blaszki (puszka po piwie) i pomalowałem na czarno
jak farba wyschła wydrapałem igłą wskazówki i zalałem lakierem bezbarwnym
a przy okazji dodam, bo dobrze to widać na tym zdjęciu, że podłoga kabiny pilota została wykonana z obrzeża, które sie przyprasowuje do płyt wiórowych
szkielet kabiny został zrobiony ze strun gitarowych (struna E), podobnie zresztą drążek sterowy
jednym słowem MODEL NA WINIE, czyli z wszystkiego co sie nawineło
na zdjęciu prawie gotowa kabina + zapałka
w powietrzu znajdują się tylko dwa rodzaje samolotów: MYŚLIWCE I ICH CELE