*[Relacja/Okręt] Monitor rzeczny ORP Warszawa
Moderatorzy: Tomasz D., laszlik, kartonwork
Model powoli robi się dalej. Po zmontowaniu całości uzbrojenia zabrałem się za wykańczanie wyposażenia pokładu. Jakoś nie chce mi się na razie przechodzić do masztu...
Poprawiłem też reling na kiosku. Doprowadziło mnie to prawie do załamania nerwowego . Ośmiokątny reling jest dla mnie jeszcze poważnym wyzwaniem. Wiem,że jest krzywo, ale lepiej na razie nie jestem w stanie tego zrobić.
Poprawiłem też reling na kiosku. Doprowadziło mnie to prawie do załamania nerwowego . Ośmiokątny reling jest dla mnie jeszcze poważnym wyzwaniem. Wiem,że jest krzywo, ale lepiej na razie nie jestem w stanie tego zrobić.
Krzywo, nie krzywo - najważniejsze, że reling jest . Dla mnie często też jest problemem, czy męczyć jakiś element, aż efekt będzie zadowalający, zaliczając po drodze załamanie nerwowe, licząc kolejne upływające dni, tygodnie , czy zostawić w stadium pośrednim. Moim zdaniem reling jest OK.
Robienie modelu w standardzie, to bardzo trudna rzecz. Tym bardziej podziwiam Twoje postępy
Robienie modelu w standardzie, to bardzo trudna rzecz. Tym bardziej podziwiam Twoje postępy
Moje modele: archiwum
Dzięki za komentarze, miło jest wiedzieć, że ktoś tu zagląda i chce mu się nawet napisać parę słów o moich wypocinach
Ostatnio jestem na etapie robienia świateł pozycyjnych i zonk...Gdzie idzie światło czerwone, a gdzi światło zielone. W rysunkach montażowych światło czerwone jest na prawej burcie (patrząc od rufy w stronę dziobu) a na ilustarcji z okładki jest na odwrót. Proszę o pomoc...
W internecie znalazłem, że światło zielone jest na prawej burcie, czyli tak jak na okładce
Ostatnio jestem na etapie robienia świateł pozycyjnych i zonk...Gdzie idzie światło czerwone, a gdzi światło zielone. W rysunkach montażowych światło czerwone jest na prawej burcie (patrząc od rufy w stronę dziobu) a na ilustarcji z okładki jest na odwrót. Proszę o pomoc...
W internecie znalazłem, że światło zielone jest na prawej burcie, czyli tak jak na okładce
- Sebastian B.