Zaczyna się lepsza zabawa czyli kabina załogi. Zaczynamy od podłogi i wnętrza. Dla tych modelarzy, którzy będą chcieli wykonać otwierane drzwi zamontowałem - przy drzwiach zamkniętych niewidoczne- schodki.
białe, widoczne na dole stożki to sterowane przez kierowcę i dowódcę dysze "samoobrony".
Kolej na burty kabiny. Ponieważ kabina jest dość duża i z wyposażeniem - nie ma w niej więc miejsca na wręgi usztywniające. Problem ten rozwiązałem wklejając pomiędzy część zewnętrzną i wewnętrzną burty - tekturkę 0,5mm.
Pomiędzy warstwy poszycia wklejamy szyby z folii przeźroczystej. Aby czysto wkleić folię zastosowałem metodę "na taśmę obustronnie klejącą". Gwarantuje to brak możliwości "wymazania" szyby klejem.
Fajniutki modelik. Właśnie się zastanawiam, czy nie zrobić sobie kolekcji z okresy (przemalowany polonez z MM, Star GPM) i właśnie takie pytanko: jaki kolor będzie ten pakowóz miał- taki zielony, jak na pierwszej fotce a napis "policja", czy taki niebieski, kaj ten obok i chyba napis "milicja"???
Hydromile były i są zielone (jak na fotce). Na granatowo malowane są egzemplarze modernizowane. Ten będzie w wersji pierwotnej czyli zielony, tak aby można było zamiennie zastosować napisy Milicja lub Policja.