To moja Lidka w barwach PLL LOT:
i dwa zdjęcia z epoki :-)
Skleiłem go jak miałem 14 lat. Historia tego modelu jest dosyć burzliwa. Pierwotnie był to C-47 Gunship z ModelCardu. I w takiej postaci go skleiłem. Za jakieś dwa miesiące stwierdziłem że będzie to C-47 ale w barwach powojennego lotnictwa polskiego. Pomalowałem go pierwszymi lepszymi farbami jakie mi w ręce wpadły, jakiś zielony z góry i jakiś niebieski z dołu szachownice namalowałem pisakiem na gładkiej kartce z zeszytu, przykleiłem na model i gra gitara W takim stanie model przetrwał kolejne dwa miesiące do momentu jak przypadkiem znalazłem w domu plany modelarskie Li-2. Bardzo mnie urzekły barwy PLL LOT. Decyzja była oczywista Tym razem podszedłem do sprawy poważnie. Farby dobrałem starannie (ale model starannie nie jest pomalowany), całkowicie od podstaw wykonałem podwozie oraz silniki i śmigła. Napisy na kadłubie wydrukowałem na kompie. W takim stanie przetrwał do dziś i trzyma się nieźle. Wykonanie modelu pozostawia wiele do życzenia, ale jak na moje ówczesne umiejętności byłem z niego naprawde dumny ...ot taki młodzieńczy spontan
*[Galeria/Samolot] Li-2 PLL Lot
Moderatorzy: Tomasz D., laszlik, kartonwork
*[Galeria/Samolot] Li-2 PLL Lot
Ostatnio zmieniony sob sty 14 2006, 14:48 przez mores, łącznie zmieniany 1 raz.
W sali pamięci PLL LOT w ich nowym biurowcu na 17 stycznia stoi cała flota PLL LOT od Fokkerów przez ciotki JU (w tym na płozach) , spity (ktorymi latali piloci LOTu w bitwie o anglie).
modele powojenne od LI2 przez Tupolewy po B737. ciekawie to wyglada choc niektóre modele przyznam są nie dokońca precyzyjne (produkcja NRD skala 1/100)
to taki mały offtopic ale okazja ku temu jest by powiedziec
modele powojenne od LI2 przez Tupolewy po B737. ciekawie to wyglada choc niektóre modele przyznam są nie dokońca precyzyjne (produkcja NRD skala 1/100)
to taki mały offtopic ale okazja ku temu jest by powiedziec
"Ten kto wolny nad swym losem nie płacze"