ORP Wicher - 1:100 [relacja z budowy]
Moderatorzy: Tomasz D., laszlik, kartonwork
Niedawno powrocilem po 15 lata do modelarstwa i jestem w trakcie budowy t-34 z 85-tką.Oraz wczesniej dla przypomnienia zrobilem AT-AT oraz ARTUDITO ze Star Wars-ów.
To co tutaj jest prezentowane to tak naprawdę powinno być przedstawiane w telewizji nie mówiąc o specjalnym programie.
Wiele młodych ludzi chciało by zacząc ale nie wie jak i co ............ i jak wiemy nie wszyscy mają dostęp do internetu.
Kończąc swoje pięć groszy, jest to pięknie wykonana robota:)
Przy okazji zapytam o malowanie, jakich używasz farb?
To co tutaj jest prezentowane to tak naprawdę powinno być przedstawiane w telewizji nie mówiąc o specjalnym programie.
Wiele młodych ludzi chciało by zacząc ale nie wie jak i co ............ i jak wiemy nie wszyscy mają dostęp do internetu.
Kończąc swoje pięć groszy, jest to pięknie wykonana robota:)
Przy okazji zapytam o malowanie, jakich używasz farb?
-
Precyzja wykonania tak niesamowita, że wręcz nieludzka
Jeśli można rzucę drobną uwagę co do relingów. Pisałeś, że nie można przewiercić tak cienkich miedzianych drucików ,co zpewnością jest prawdą. A gdyby tak nawiercić lekko tylko same zgrubienia a pomiędzy słupki w owe otworki wstawić odcinki stalowego lub miedzianego drucika dokładnie w osi słupka. Przy precyzji, którą prezentujesz wykonanie tego wydaje się możliwe. Nie wiem czy pomysł się przyda i może jest nieaktualny, ale chyba wart wypróbowania. Powodzenia.
Jeśli można rzucę drobną uwagę co do relingów. Pisałeś, że nie można przewiercić tak cienkich miedzianych drucików ,co zpewnością jest prawdą. A gdyby tak nawiercić lekko tylko same zgrubienia a pomiędzy słupki w owe otworki wstawić odcinki stalowego lub miedzianego drucika dokładnie w osi słupka. Przy precyzji, którą prezentujesz wykonanie tego wydaje się możliwe. Nie wiem czy pomysł się przyda i może jest nieaktualny, ale chyba wart wypróbowania. Powodzenia.
HakenBush! Twój pomysł jest chyba do zrealizowania nawet w tej skali ale o tym trzeba było pomyśleć wcześniej
Irimi! Żarówka jest 0,00001 Watt
Wojtek 32! Do malowania używam Pactr.
Highlander! Twój pomysł brałem wcześniej pod uwagę ale moim dążeniem jest zrobienie linek w osi słupka a to wymaga albo przewiercenia albo nacięcia. Ale problem już w zasadzie mam rozwiązany. Nacięcia przedtem wykonane pilnikami wykonam miniszlifirką.
A wszystkim dziękuję za zainteresowanie i pochwały
A to koniec zabawy z reflektorami.
Irimi! Żarówka jest 0,00001 Watt
Wojtek 32! Do malowania używam Pactr.
Highlander! Twój pomysł brałem wcześniej pod uwagę ale moim dążeniem jest zrobienie linek w osi słupka a to wymaga albo przewiercenia albo nacięcia. Ale problem już w zasadzie mam rozwiązany. Nacięcia przedtem wykonane pilnikami wykonam miniszlifirką.
A wszystkim dziękuję za zainteresowanie i pochwały
A to koniec zabawy z reflektorami.
-
- x 8