Avia B.534
Moderatorzy: Tomasz D., laszlik, kartonwork
Chyba nic się nie stało poza dodatkową robotą. Wygląda, że dobrze trzyma geometrię, co przy dwupłatach nie jest chyba wcale proste. Wychodzi ciekwy, czysto zrobiony model w całkiem atrakcyjnym malowaniu. Ekstra!
Cierpliwość łyżką dół wykopie.
"It's not a race, it's a journey..." RUSH, Out of the cradle
"It's not a race, it's a journey..." RUSH, Out of the cradle
Co do pasów...to są moje pierwsze pasy, które wykonałem nie używając wycinanki , zaczerpnięte z lektury obowiązkowej dostępnej na forum min. "Ju 88 C6" Siwngera/Łukasza ...itd.
http://www.kartonwork.pl/forum/viewtopi ... c&start=10
Trochę sie błyszczą ale nie mam już bezbarwnego matowego...Brązowa Pactra też jest matowa...ale chyba nie do końca...ewentualnie za słabo ja rozmieszałem
Elementy kół podkleiłem na tekturze 1 mm.
Wyciąłem środek zostawiając obręcze zewnętrzne (gumy), które połączyłem ze sobą - 3 warstwy. Powstałe kółeczka - oponki potraktowałem w całości SuperGlue. Po wyschnięciu tego paskudztwa nożykiem ściąłem krawędzie i resztę "wygładziłem" papierem ściernym. Po wszystkim wkleiłem środek koła - 1 warstwa tektury 1mm oklejona częściami z wycinanki. Przyszła kolej na otworki: miniwiertarka i wiertła 0,2 i 0,5 mm (dostępne za starych dobrych czasów na tzw. rynku u przyjaciół ze wschodu prawie za darmo)
http://www.kartonwork.pl/forum/viewtopi ... c&start=10
Trochę sie błyszczą ale nie mam już bezbarwnego matowego...Brązowa Pactra też jest matowa...ale chyba nie do końca...ewentualnie za słabo ja rozmieszałem
Elementy kół podkleiłem na tekturze 1 mm.
Wyciąłem środek zostawiając obręcze zewnętrzne (gumy), które połączyłem ze sobą - 3 warstwy. Powstałe kółeczka - oponki potraktowałem w całości SuperGlue. Po wyschnięciu tego paskudztwa nożykiem ściąłem krawędzie i resztę "wygładziłem" papierem ściernym. Po wszystkim wkleiłem środek koła - 1 warstwa tektury 1mm oklejona częściami z wycinanki. Przyszła kolej na otworki: miniwiertarka i wiertła 0,2 i 0,5 mm (dostępne za starych dobrych czasów na tzw. rynku u przyjaciół ze wschodu prawie za darmo)