Dokładnie nie znam się na lokomotywach ale chyba to jest coś spalinowego do dużych składów towarowych. A odpowiadając jeszcze Szelmkowi to Hydromil II ma dużo wspólnego ze strażą tyle że nie gasi pożarów, ale palenie się niektórych do rozróby
Widzę Jędruś że odrabiasz lekcje-gdzie Cię wpuścili żeby zrobić takie zdjęcie? Co do lokomotywy - duże składy nie dla niej, chyba że w trakcji wielokrotnej (dwie-trzy sprzęgnięte). Zalicza się raczej do ciężkich lokomotyw manewrowych.
Kierowniku jeśli myślisz że to z amerykańskimi napisami to SM48
Aviator: to że używa się go do gaszenia demonstracji nie oznacza że nie jest strażacki http://www.abakus.net.pl/~lipsko/psp_pl ... _krepa.htm
To zdjecie które pokazałem też znalazlem jako "hydromil 2" a jest wyraźnie inne od tego które ty pokazałeś wiec może jakiś strażak się wypowie
Wszyscy chcą Twego dobra, nie daj go sobie odebrać,
Szelmek Wiem na pewno, ze jeden Hydromil II w niezmienionej konfiguracji został przekazany jednej z OSP na Podhalu. Podobno bardzo się przydaje, szczególnie do gaszenia wypalanych traw.
Zapewne mówicie o tym samym. Jednak dla milicji pojazd został inaczej skarosowany, bo klepać ciągle i lakierować oryginalne blachy to duży koszt. A ten "antyradarowy" kształt ma tę zaletę, że nietrudno go naprawiać. Zatem myślę, że Hydromil to zespół :podwozie, zbiornik,autopompa. karoseria już mniej ważna.