GPM San Diego i DN Yamato zdalnie sterowane
Moderator: kartonwork
GPM San Diego i DN Yamato zdalnie sterowane
Witam serdecznie, chcialbym tutaj przedstawic wam dwa modele okretow kartonowych , plywajacych, wyposazonych w zdalne sterowanie.
Pierwszy to GPM USS San Diego, juz wielokrotnie przetestowany ny wodzie.. Dlugosc ca 125 cm waga, okolo 5 kg.
jeto to moj pierwszy model zdalnie sterowany, potraktowalem go jako plywajacy experyment, jest nieco przemotoryzowany, mimo ze wyposazony jest tylko w jeden silnik....
Drugi model to Digital Navy IJN Yamato przeskalowany na DIN A3,
dlugosc modelu okolo 170cm , waga 11-13 kg, model wyposazony jest w 4 silniki 12 V i akkumulator z motocykla 12V 5AH, jest on moim drugim modelem RC, posiada juz nieco wiecej detali i ulepszona konstrukcje szkieletu , konstrukcja kadluba przy tej wiekosci sprawila mi wiele problemow, rezultat nie jest idealny, ale stabilny.
pozdrowienia dla wszystkich !
[/img]
Pierwszy to GPM USS San Diego, juz wielokrotnie przetestowany ny wodzie.. Dlugosc ca 125 cm waga, okolo 5 kg.
jeto to moj pierwszy model zdalnie sterowany, potraktowalem go jako plywajacy experyment, jest nieco przemotoryzowany, mimo ze wyposazony jest tylko w jeden silnik....
Drugi model to Digital Navy IJN Yamato przeskalowany na DIN A3,
dlugosc modelu okolo 170cm , waga 11-13 kg, model wyposazony jest w 4 silniki 12 V i akkumulator z motocykla 12V 5AH, jest on moim drugim modelem RC, posiada juz nieco wiecej detali i ulepszona konstrukcje szkieletu , konstrukcja kadluba przy tej wiekosci sprawila mi wiele problemow, rezultat nie jest idealny, ale stabilny.
pozdrowienia dla wszystkich !
[/img]
Re: GPM San Diego i DN Yamato zdalnie sterowane
Witaj,Thomas pisze: <...>
Drugi model to Digital Navy IJN Yamato przeskalowany na DIN A3, dlugosc modelu okolo 170cm,
<...>
model wyposazony jest w 4 silniki 12 V i akkumulator z motocykla 12V 5AH, jest on moim drugim modelem RC,
ładne zabawki
Oczywiście - za mało fotek ;)
Nie bardzo rozumiem co znaczy przeskalowanie na A3, dające 170 cm? To na moje oko jakaś skala kole 1:130?
Jakie silniki zastosowałeś? Jak długo akumulator może napędzać "kajak" na tych silnikach?
Pozdrówka,
Radek
Czesc,
no wiec, model Yamato zostal wydrukowany na A3 zamiast na A4. Przez to skala jest troszke niecodzienna
Zastosowalem 4 Silniki elektryczne 3 - 12 V o srednicy 40mm , nie mam pojecie gdzie one byly wszczesniej wbudowane poniewaz dostalem je od znajomego a on sam zalatwil mi je od... i tak dalej i tak dalej...
Akumulator jest dosc spory, 12V 5AH i powinien wystarczyc na kilka godzin zabawy. Yamato, poza wywazeniem nie przeszedl jescze zbyt intensywnych testow. Poczekam az pogoda na tyle sie poprawi ze bede mogl poplywac nim na jeziorze, wtedy wstawie zdjecia.
Pozdrawiam wszystkich.
no wiec, model Yamato zostal wydrukowany na A3 zamiast na A4. Przez to skala jest troszke niecodzienna
Zastosowalem 4 Silniki elektryczne 3 - 12 V o srednicy 40mm , nie mam pojecie gdzie one byly wszczesniej wbudowane poniewaz dostalem je od znajomego a on sam zalatwil mi je od... i tak dalej i tak dalej...
Akumulator jest dosc spory, 12V 5AH i powinien wystarczyc na kilka godzin zabawy. Yamato, poza wywazeniem nie przeszedl jescze zbyt intensywnych testow. Poczekam az pogoda na tyle sie poprawi ze bede mogl poplywac nim na jeziorze, wtedy wstawie zdjecia.
Pozdrawiam wszystkich.
Bry!
Witam serdecznie! Jak dla mnie bomba!! Taaa.....
talent to Ty masz chłopie ! hehe... piękne! choć już San Diego widziałem. Trzeba by kiedyś "popływać" naszymi pływadłami wspólnie. Yamato mam w dalekich planach ale po tej prezentacji łapki swędzą aby zabrać się do niego już teraz.
Mam nadzieję, że jeszcze pokażesz nam jakieś fotki.
pozdrawiam - Sail
Witam serdecznie! Jak dla mnie bomba!! Taaa.....
talent to Ty masz chłopie ! hehe... piękne! choć już San Diego widziałem. Trzeba by kiedyś "popływać" naszymi pływadłami wspólnie. Yamato mam w dalekich planach ale po tej prezentacji łapki swędzą aby zabrać się do niego już teraz.
Mam nadzieję, że jeszcze pokażesz nam jakieś fotki.
pozdrawiam - Sail
i jeszcze jedna
reszte fotek mozna zobaczyc na >
http://www.kartonbau.de/wbb2/thread.php?threadid=5901
reszte fotek mozna zobaczyc na >
http://www.kartonbau.de/wbb2/thread.php?threadid=5901