Najlepsze zdjęcie - konkurs z nagrodami
Moderatorzy: Tomasz D., laszlik, kartonwork
I tak oto mamy minimum uczestników - konkurs jest ważny. Mam już swojego faworyta do ulubionego zdjęcia - przeznaczam dla niego tę wycinankę (oczywiście wszystko może się zmienić bo ja niestały w miłości jestem no i można zgarnąć dwa kartony...):
Smerfeta - popracuj nad ostrością i doświetleniem tych zdjęć (wszystkich - nie tylko pierwszego) - na razie one nie zachwycają. Celowo założyłem konkurs, żebyście próbowali robić kilka zdjęć do jednego ujęcia i wybierali najlepsze - nie pierwsze z brzegu.
Zachęcam innych do uczestnictwa.
TAD
Smerfeta - popracuj nad ostrością i doświetleniem tych zdjęć (wszystkich - nie tylko pierwszego) - na razie one nie zachwycają. Celowo założyłem konkurs, żebyście próbowali robić kilka zdjęć do jednego ujęcia i wybierali najlepsze - nie pierwsze z brzegu.
Zachęcam innych do uczestnictwa.
TAD
Witam.
To znowu ja, przepraszam ze wszystkie moje zdjęcia sa rozwalone aż po 3 postach, ale pogoda (czyt. oświetlenie) i natchnienie nie wybiera. Powiecie, że mogłem poczekać do ostatniego dnia konkursu i wtedy władować wszystko no ale nie pomyślałem, po za tym zadeklarowałem Tad’owi w PW, że wezmę udział w zabawie wiec chciałem zrobić to szybko co by Tad wątpliwości co do mej deklaracji nie nabrał.
Trochę głupio, że ciągle te same modele ale jakoś je lubię najbardziej.
Wróciłem ze szkoły wcześniej niż zawsze (konferencja jakąś) zakupiłem niebieski brystol i o to jak na zawalanie niesamowite światło, trzeba było zmniejszać czas przesłony bo się za mocno matryca naświetlała przy 1/125 s.
Mając na uwadze Tad Twoje wcześniejsze uwagi, nie wiedziałem jak mam to zdjęcie obrócić :/ ale myślę, że jest najlepiej obrócone jak tylko było można –czyli nie obrócone!
Zapamiętałem uwagę o kadrowaniu , faktycznie może się bardziej podobac.
Może odrobinkę za jasne ale jest wg mnie bardzo fajne nawet „włochaty karton widać”, żeby nie ująć zdjęciu jego walorów zmniejszyłem je tylko o 1,2mb i o kilka set px.
Podsumowując co by sędziowie problemów nie mieli z odnalezieniem tych moich fotek podaje linki do zdjęci które biorą udział w konkursie:
j7w1 shinden podwozie shinden
j7w1 shinden profil -brązowe tło
j7w1 shinden śmigło
LWS Szpak 2 śmigło
Sopwith Pup
Sopwith Pup w locie
Sopwith Pup zawis ;)
j7w1 shinden profil -niebieskie tło
j7w1 shinden -niebieskie tło
j7w1 shinden fotka2 -niebieskie tło
Sopwith Pup -niebieskie tło
Dobra więcej już nie przeszkadzam wydaje mi się ze to wszystko na co mnie stać na dzień dzisiejszy (czyt. bez poważnej lektury instrukcji obsługi aparatu)
Konkursowych zdjęć 11
Zrobiłem zdjęć 159 - 290mb (co świadczy jedynie o tym ze dobrym fotografem nie jestem bo stosowałem metodę prób i błędów)
Dziękuje Tomaszowi D. za profesjonalne oczyszczenie tematu.
To znowu ja, przepraszam ze wszystkie moje zdjęcia sa rozwalone aż po 3 postach, ale pogoda (czyt. oświetlenie) i natchnienie nie wybiera. Powiecie, że mogłem poczekać do ostatniego dnia konkursu i wtedy władować wszystko no ale nie pomyślałem, po za tym zadeklarowałem Tad’owi w PW, że wezmę udział w zabawie wiec chciałem zrobić to szybko co by Tad wątpliwości co do mej deklaracji nie nabrał.
Trochę głupio, że ciągle te same modele ale jakoś je lubię najbardziej.
Wróciłem ze szkoły wcześniej niż zawsze (konferencja jakąś) zakupiłem niebieski brystol i o to jak na zawalanie niesamowite światło, trzeba było zmniejszać czas przesłony bo się za mocno matryca naświetlała przy 1/125 s.
Mając na uwadze Tad Twoje wcześniejsze uwagi, nie wiedziałem jak mam to zdjęcie obrócić :/ ale myślę, że jest najlepiej obrócone jak tylko było można –czyli nie obrócone!
Zapamiętałem uwagę o kadrowaniu , faktycznie może się bardziej podobac.
Może odrobinkę za jasne ale jest wg mnie bardzo fajne nawet „włochaty karton widać”, żeby nie ująć zdjęciu jego walorów zmniejszyłem je tylko o 1,2mb i o kilka set px.
Podsumowując co by sędziowie problemów nie mieli z odnalezieniem tych moich fotek podaje linki do zdjęci które biorą udział w konkursie:
j7w1 shinden podwozie shinden
j7w1 shinden profil -brązowe tło
j7w1 shinden śmigło
LWS Szpak 2 śmigło
Sopwith Pup
Sopwith Pup w locie
Sopwith Pup zawis ;)
j7w1 shinden profil -niebieskie tło
j7w1 shinden -niebieskie tło
j7w1 shinden fotka2 -niebieskie tło
Sopwith Pup -niebieskie tło
Dobra więcej już nie przeszkadzam wydaje mi się ze to wszystko na co mnie stać na dzień dzisiejszy (czyt. bez poważnej lektury instrukcji obsługi aparatu)
Konkursowych zdjęć 11
Zrobiłem zdjęć 159 - 290mb (co świadczy jedynie o tym ze dobrym fotografem nie jestem bo stosowałem metodę prób i błędów)
Dziękuje Tomaszowi D. za profesjonalne oczyszczenie tematu.
No no Panowie - fajna zabawa. Podoba mi się Wasza inwencja. PanPanek - walcz dalej z czołgiem - na mapie bardzo mi się podoba (popracuj nad doświetleniem). Mustang w locie też jest fajny - może sam tego popróbuję.
Młodybm - wstawiaj ile Ci pasuje zdjęć - o to chodzi w tej zabawie żebypokombinowac i poszukać nowych sposobów. Włochata fotka Sopwitha szczególnie sie podobała Magdzie.
TAD
Młodybm - wstawiaj ile Ci pasuje zdjęć - o to chodzi w tej zabawie żebypokombinowac i poszukać nowych sposobów. Włochata fotka Sopwitha szczególnie sie podobała Magdzie.
TAD
Właśnie widać, że w ciemności był robiony ten samolot. Może kolejne jednak klej chociaż przy lampce. Podobno czasami warto odkurzać swoje modele. Kiedyś o tym słyszałem w tv, ale nie wiem czy to prawda.PanPanek pisze:Spróbowałem metody robienia samolotu w locie w ciemności z flashem i oto efekty
Pozdrawiam