Spadochroniarze IDF - moje pierwsze figurki [w budowie]
Moderatorzy: kartonwork, Tempest, Edmund_Nita
Oj, żeby to oko było tylko trochę za duże Serwerze, to by było dobrze (zresztą ten żołnierz bez hełmu po prawej, też nie bardzo mi się udał). Tylko, że to się nie tak łatwo maluje he, he.
O dziwo 2 pary oczu (które dobrze wyszły) udały mi się za pierwszym razem. Natomiast "wytrzeszcze" próbowałem poprawiać, ale było jeszcze gorzej, więc poprzestałem na tym co widać. Jak mnie coś najdzie, to może spróbuję jeszcze doprowadzić je do bardziej ludzkiego wyglądu.
A jakiej mniej więcej szerokości robisz te paski od broni Yuniorze? I jak wykonujesz mocowanie do karabinu? Bo na obrazku z pudełka widzę, że są tam jakieś klamry.
O dziwo 2 pary oczu (które dobrze wyszły) udały mi się za pierwszym razem. Natomiast "wytrzeszcze" próbowałem poprawiać, ale było jeszcze gorzej, więc poprzestałem na tym co widać. Jak mnie coś najdzie, to może spróbuję jeszcze doprowadzić je do bardziej ludzkiego wyglądu.
A jakiej mniej więcej szerokości robisz te paski od broni Yuniorze? I jak wykonujesz mocowanie do karabinu? Bo na obrazku z pudełka widzę, że są tam jakieś klamry.
Paski u broni mniejwiecej nie grubsze niz szerokosc kolby. Musisz popatrzec po zdjeciach i wylapac odpowiednie proporcje. wszelakie klamry robie z baaaaaaardzo cienkiego drucika. kleimy za pomoca gestego cyjanopana i wikolu. sprobuj mojego patentu, patentu Fidela i moze sam cos przyokazji fajnego wymyslisz, a jak to zrobisz to sie tym podziel
p.s.
Tu masz kalke techniczna ktorej uzylem w moich figurkach na paski oporzadzeniowe ktore odlane wygladaly paskudnie (albo ich nie bylo wcale ;) )
p.s.
Tu masz kalke techniczna ktorej uzylem w moich figurkach na paski oporzadzeniowe ktore odlane wygladaly paskudnie (albo ich nie bylo wcale ;) )
USMC 3rd Force Recon Company Reenactor
Farbę nakładałem właśnie igłą Routcie. Myślę, że jedyne czego mi jeszcze brakuje, to precyzji w rękach.
Fajnie te Twoje paski wyglądają Yuniorze. A gdzie taką kalkę można dostać?
A czy masz może jakieś zdjęcie Twoich pasków od broni?
No i widzę, że zdetalowanie Twojej figurki, to podobne do mojej jest. Jednak te stare Dragony dosyć kiepskie są. A niestety współczesne figurki jak na razie przestali całkiem wydawać.
Fajnie te Twoje paski wyglądają Yuniorze. A gdzie taką kalkę można dostać?
A czy masz może jakieś zdjęcie Twoich pasków od broni?
No i widzę, że zdetalowanie Twojej figurki, to podobne do mojej jest. Jednak te stare Dragony dosyć kiepskie są. A niestety współczesne figurki jak na razie przestali całkiem wydawać.
O wiele lepiej wygladaja, niz te odlane, miestety nie dalem rady wykonac supelkow na paskach od kieszeni na granaty na nodze Kalke techniczna kupisz w sklepie papierniczym, lub w sklepie dla architektow czy jakos im tam. niestety zdjec paskow od broni nie pokaze ze wzgledu na to ze ich nie mam a nowych nie zrobie do momentu kiedy nie zrobie nowych paskow (tamte sie popsuly w rekach kochanej mamusi )
USMC 3rd Force Recon Company Reenactor