Armor of the Vietnam War by Piotrec - M48A3
Moderatorzy: kartonwork, Tempest, Edmund_Nita
Izi w modelu jest wersja ktora opisales ze byla uzawana w pozniejszych modeli i ja juz sie zgubilem Czy to mozliwe aby Tamiya sie tak rabnela?
Czy na zebach gasienic jest rdza czy mi sie tylko wydaje?
Piotrec nie panikuj otwor to nie jest zadna chyba wielka rzecz do poprawki
Czy na zebach gasienic jest rdza czy mi sie tylko wydaje?
Piotrec nie panikuj otwor to nie jest zadna chyba wielka rzecz do poprawki
Ostatnio zmieniony pt mar 03 2006, 21:33 przez Yunior, łącznie zmieniany 1 raz.
USMC 3rd Force Recon Company Reenactor
Chodzi o te elementy?
Tu jest zdjęcie w normalnej wielkości(3008x2000pix):
http://strony.aster.pl/izi/m48a5_15_of_66.jpg
Ja to niestety zwaliłem,Gdybym zaczynał ten model teraz, to by miał ładne mocowanie pokrowca :/
Tu jest zdjęcie w normalnej wielkości(3008x2000pix):
http://strony.aster.pl/izi/m48a5_15_of_66.jpg
Ja to niestety zwaliłem,Gdybym zaczynał ten model teraz, to by miał ładne mocowanie pokrowca :/
Zacząłem prace nad mocowaniem pokrowca jarzma lufy.
Na początku przygotowałem sobie otwory 0,5mm , w które wpycham i drucik o tej samej średnicy. Drut ma imitować miejsca do których przykręcano blaszki podtrzymujące pokrowiec. Oczywiście druty nie są jeszcze przycięte na miarę.
Blaszki podtrzymujące wykonam z poliestyrenu 0.25mm. Wydaje mi się ,że zachowam proporcje tym sposobem.
Na sam koniec do blaszki dokleje główkę śruby.
Sam jestem ciekawy końcowego efektu, a na razie zdjęcia z początkowych prac...
Na początku przygotowałem sobie otwory 0,5mm , w które wpycham i drucik o tej samej średnicy. Drut ma imitować miejsca do których przykręcano blaszki podtrzymujące pokrowiec. Oczywiście druty nie są jeszcze przycięte na miarę.
Blaszki podtrzymujące wykonam z poliestyrenu 0.25mm. Wydaje mi się ,że zachowam proporcje tym sposobem.
Na sam koniec do blaszki dokleje główkę śruby.
Sam jestem ciekawy końcowego efektu, a na razie zdjęcia z początkowych prac...
pozdrawiam
Nie ma problemu Piotrec, jedyny problem ze z tego co przegladalem fotki to kolo napedowe z taka korona pojawilo sie dopiero w pozniejszych wersjach (chyba A5) w A3 na wszystkich zdjeciach jakie widzialem jest plaska korona, tw chyba pobawie sie ze spachla aby to poprawic, a zestawik sobie odpuszcze gdyz kola z zestawu wygladaja w miare prawidlowo. mimo wszystko dzieki za foty
USMC 3rd Force Recon Company Reenactor