Naramienniki
Moderatorzy: kartonwork, Tempest, Edmund_Nita
Kunie chodziło o modelowanie hełmu a nie jak zastąpić tanio nie pytał b się na modelarskim formum jak zrobić prowizorkę....
CO do bractwa to gówno prawda a kolczuge robi się szybciutko w porównaniu do płytówy ale to ma być panceż na Zlot czyli głównie ma wyglądać 2 musi byc średnio wytrzymały aby ASG lub AEG go nie uszkodził stąd te pytania.
CHodzi głównie o metody kształtowania blachy i dość swobodną manipulacje krztałtem
CO do bractwa to gówno prawda a kolczuge robi się szybciutko w porównaniu do płytówy ale to ma być panceż na Zlot czyli głównie ma wyglądać 2 musi byc średnio wytrzymały aby ASG lub AEG go nie uszkodził stąd te pytania.
CHodzi głównie o metody kształtowania blachy i dość swobodną manipulacje krztałtem
- Konan Barbarzyńca
Jungi: jA nei rozumić co tY pizsezs do nas bo sie zdenewrowałes chyba trochu
A tak do Twego tekstu powracając nie zrozumiałem jednej kwestii, chcecie się bawić w średniowieczne ASG ? to oni wtedy już się z karabinów strzelali, a nie bili po łbach jakimi mieczami i toporami? może mnie na uniwerku nie nauczyli całej prawdy, albo nie było mnie na tym wykładzie?
Jeśli zagladasz tu Yunior wypowiedz się w tej kwestii i pomóż chłopakom, bo Ty jako jedyny chyba bawisz się tu "w kulki" , może dzięki Tobie da się cokolwiek z tego zrozumieć
Konan historyk nierozumiejący, nieznający całej prawdy o średniowiecznym ASG
PS. Bleriot dzięki za pozdrowienia
A tak do Twego tekstu powracając nie zrozumiałem jednej kwestii, chcecie się bawić w średniowieczne ASG ? to oni wtedy już się z karabinów strzelali, a nie bili po łbach jakimi mieczami i toporami? może mnie na uniwerku nie nauczyli całej prawdy, albo nie było mnie na tym wykładzie?
Jeśli zagladasz tu Yunior wypowiedz się w tej kwestii i pomóż chłopakom, bo Ty jako jedyny chyba bawisz się tu "w kulki" , może dzięki Tobie da się cokolwiek z tego zrozumieć
Konan historyk nierozumiejący, nieznający całej prawdy o średniowiecznym ASG
PS. Bleriot dzięki za pozdrowienia
ZŁO SQUAD
Ani grunwald, ani ASG. To ma byc Pancerz wspomagany, a wlasciwie imitacja takowego.
Cos takiego jak na rysunku.
Wytrzymale na ASG powinno byc, poniewaz na zlocie na ktorym bede razem z jungim beda tez strzelanki ASG i niechial bym by sie zniszczyl.
Dziekuje marciu11 za opis i prawdoopodobnie zdecyduje sie na ttwa technike.
Cos takiego jak na rysunku.
Wytrzymale na ASG powinno byc, poniewaz na zlocie na ktorym bede razem z jungim beda tez strzelanki ASG i niechial bym by sie zniszczyl.
Dziekuje marciu11 za opis i prawdoopodobnie zdecyduje sie na ttwa technike.
kuna to dosc rozlegly temat zatem aby nie zanudzac forumowiczow pisz smialo z pytaniami na bleriot@blueyonder.co.uk. Jesli posiadasz odrobine zdolnosci obrobki drewna powinno byc ok, caly dosc przydlugawy proces zrobienia formy laminatowej moze okazac sie warty efektów końcowych. Wszystkie elementy ukazane na obrazku mozna smialo wykonac z laminatu i to z fajnym efektem /o kolorystyce nie wspominam/ i do tego ta niemalze doskonala powtarzalnosc. Per aspera ad astra. Pozdrowienia
Never shall I fail my comrades