Przyznam się szczerze że nie miałem takiego problemu z rękoma, malowałem pędzlem bandaże kół również w skali 72, ale słyszałem o takim patencie obrotowym, chociaz uważam, że nie jest konieczny.
No, takie koła, jak ma ten piękny kfz 68. robi się raczej bez większego problemu, bo są tu niejako naturalne przeszkody pomagające oddzielić czern opony od reszty. Jednak w przypadku czołgów, gdzie takiej granicy praktycznie nie ma, wszystko zdaje się, zależy od tzw. zdolności manualnych :-)
Do tego typu farby dobra jest terpentyna-wolniej wysycha i dłużej można pracować,tego używam,czasami gdy chcę aby efekt był szybszy do rozcieńczania używam rozcienczalnika firmy Wamod-szybciej odparowywuje-na początek polecałbym jednak terpentynę-uwaga!!!-ważne jeżeli użyjesz do malowania modelu farb Humbrola,Testorsa-to przed wykonaniem takiej czynności z terpentyną model musi wyschnąć 48 godzin i dobrze go polakieruj-jeżeli farb akrylowych-Pactra i inne-można tego samego dnia kłaść wash-akryl nie reaguje rozpuszczaniem na terpentynę i rozcienczalnik Wamodowski,pozdrawiam,Artur.