"Strażak-3" czyli relacja z doskoku
Moderatorzy: Tomasz D., laszlik, kartonwork
Hej!
Dzięki za komplementa, ale do pełnej satysfakcji nadal sporo mi brakuje.
"Strażak" jest jednak wspaniałym poligonem i zdobywam powoli doświadczenie, które powinno zaowocować w przyszłości.
Kolejny detal wyposażenia, na którym nieco poeksperymentowałem, no i "straciłem" na niego dwa krótkie wieczory:
"Krateczka" z gazy usztywnionej wikolem i pomalowanej na czarno, uchwyty z druciku i kawałeczka izolacji, kabelek zasilający wyciągnięty na gorąco z wypraski, wnętrze wypełnione folia aluminiową, "żarówka" - oszlifowana i zafoliowana wykałaczka. Duże zbliżenie makro ponownie obnaża drobne nieczystości wykonania... Cieszy jednak, że reflektor udało się uwiarygodnić, w stosunku do propozycji wycinankowej.
PS. Czystość wykonania jest tym, nad czym chyba muszę najbardziej pracować...
Dzięki za komplementa, ale do pełnej satysfakcji nadal sporo mi brakuje.
"Strażak" jest jednak wspaniałym poligonem i zdobywam powoli doświadczenie, które powinno zaowocować w przyszłości.
Kolejny detal wyposażenia, na którym nieco poeksperymentowałem, no i "straciłem" na niego dwa krótkie wieczory:
"Krateczka" z gazy usztywnionej wikolem i pomalowanej na czarno, uchwyty z druciku i kawałeczka izolacji, kabelek zasilający wyciągnięty na gorąco z wypraski, wnętrze wypełnione folia aluminiową, "żarówka" - oszlifowana i zafoliowana wykałaczka. Duże zbliżenie makro ponownie obnaża drobne nieczystości wykonania... Cieszy jednak, że reflektor udało się uwiarygodnić, w stosunku do propozycji wycinankowej.
PS. Czystość wykonania jest tym, nad czym chyba muszę najbardziej pracować...
Cierpliwość łyżką dół wykopie.
"It's not a race, it's a journey..." RUSH, Out of the cradle
-
- x 1
- Szydercza Gała
- x 169
Zgadzam się z uwagami Gałki i Tomka. Przy wykonywaniu nitów, te które swą wielkością czy kształtem znacznie odbiegały od innych od razu były usuwane. Choć przyznam, że nity są tak małe, że różnice widać dopiero w tym powiększeniu. Jest jeszcze sporo do zanitowania na "Strażaku" więc może poszukam innej metody ich robienia i pokombinuję, albo pozostanę przy tej, ale bardziej się przyłożę (i tak nadal będę daleko w polu za nitowymi mistrzami świata na tym forum )
Dzięki!
PS.: Powiększenie makro fotki wynosi około 5:1 i po tym można się zorientować w faktycznej wilkości nitów.
Dzięki!
PS.: Powiększenie makro fotki wynosi około 5:1 i po tym można się zorientować w faktycznej wilkości nitów.
Ten reflektor trochę mnie dołuje , ponieważ w moim modelu jest kilka podobnych. a ja niestety nie zamierzam poświęcać im tylu wieczorów co Ty . Natomiast to co mnie "podbudowało" oglądając fotkę z reflektorem to to, że Ty również masz problem z białą farbą. "Cieszę się", że nie jestem w tym odosobniony. A tak na poważnie to obiecałem sobie, że następne modele nie będą już miały tyle białego koloru. Chociaż po głowie chodził mi przez moment Dar Pomorza .
Jak patrzę na Twojego "Strażaka" to mam ochotę taki modelik zbudować. Trochę żałuję, że kiedy był w sprzedaży zbytnio się nim nie interesowałem.
Jak patrzę na Twojego "Strażaka" to mam ochotę taki modelik zbudować. Trochę żałuję, że kiedy był w sprzedaży zbytnio się nim nie interesowałem.
-
- x 1
Biała farba była zbyt gęsta (co zostało zauważone w wątku znacznie wcześniej) więc kupiłem nową puszeczkę. Ostatnio użyłem jej do malowania relingów i zauważyłem, że... gęstnieje cholera jedna! Tym razem wypróbuję zatem Testorsa. Nie zginie, bo gdzieś tam czai się "Halny"...
-
- x 1