[Z] Samolot myśliwski Morane Saulnier MS 406 - Wyd. Orlik
Moderatorzy: Tomasz D., kartonwork
- Szydercza Gała
- x 169
No błąd jest owszem, ale gdzie się podziała pomysłowość? Jaki to problem porozcinac sobie statecznik w wersji uproszczonej, przyłożyć sam obrys steru z wersji rozwiniętej i wyciąć sobie otwór na zawias dokładając trochę koloru, bo tak pozyskany będzie trochę za "płytki"??
NUR FüR MASON!!!!!
ZŁO SQUAD
WSPÓŁZAWODNICTWO RACJONALIZATORSKIE- DŹWIGNIĄ POSTĘPU TECHNICZNEGO!
NIE OTWIERAM MINIATUREK !!!
ZŁO SQUAD
- Hasio Maszkietnik
Gała - o moją pomysłowość to Ty się nie martw
Cały obrys pełnej wersji steru wytnę z wersji uproszczonej statecznika+steru - wystarczy z tego kawałka usunąć linię podziału ster-statecznik (np. rozciąć i złożyć w kupę) - i już żadnego koloru dokładać nie trzeba.
Bardziej niż sam błąd zirytowało mnie to, że pojawił się on zaraz po stronie z popoprawką tej samej części innego modelu. Grrrr..
Radzio i Mimis - serdeczne dzięki za pomoc
Cały obrys pełnej wersji steru wytnę z wersji uproszczonej statecznika+steru - wystarczy z tego kawałka usunąć linię podziału ster-statecznik (np. rozciąć i złożyć w kupę) - i już żadnego koloru dokładać nie trzeba.
Bardziej niż sam błąd zirytowało mnie to, że pojawił się on zaraz po stronie z popoprawką tej samej części innego modelu. Grrrr..
Radzio i Mimis - serdeczne dzięki za pomoc
-
MS 406
A dlaczego on ma brytyjskie kokardy na skrzydlach ????
Ale wpadka!!!! No niestety za błędy się płaci. Pomimo tego że sklejono surówke modelu i 3 osoby sprawdzały model w 2D nikt nie pomyślał że może wyniknąć taki błąd.
Już w wtorek dajemy do drukarni skrzydła i końcem przyszłego tygodnia bezpłatnie będziemy je rozsyłać do klientów którzy zakupili model MS 406. Posiadaczy modeli MS 406 prosimy o kontakt z nami. Wszystkich naszych sympatyków bardzo przepraszamy i obiecujemy że w przyszłości jeszcze bardziej dokładnie będziemy sprawdzać modele przed oddaniem ich w Wasze ręce.
Pozdrawiamy
Wydawnictwo Orlik
Już w wtorek dajemy do drukarni skrzydła i końcem przyszłego tygodnia bezpłatnie będziemy je rozsyłać do klientów którzy zakupili model MS 406. Posiadaczy modeli MS 406 prosimy o kontakt z nami. Wszystkich naszych sympatyków bardzo przepraszamy i obiecujemy że w przyszłości jeszcze bardziej dokładnie będziemy sprawdzać modele przed oddaniem ich w Wasze ręce.
Pozdrawiamy
Wydawnictwo Orlik
- Szydercza Gała
- x 169
Oj Hasio kombinujesz dobrze, ale nie do końca . Jeżeli chcesz tylko oddzielić powierzchnie sterowe i zostawic w pozycji 0 to wtedy od biedy może być, ale jeżeli chcesz je wychylić, to będziesz musiał sobie dołożyć koloru na "krawędzi natarcia" steru, w przeciwnym wypadku ster ci się skróci, niewiele ale jednak. Pamiętaj że on ma swoją grubość i w przedniej części jest wyoblony.
NUR FüR MASON!!!!!
ZŁO SQUAD
ZŁO SQUAD
- Hasio Maszkietnik
Widzę, że ktoś tu nie pojął potęgi Hasiowego intelektu
Ot co - dostanę pełną połówkę steru, a nie jakiś tam obcinek, który musiałbym uzupełniać z przodu.
Nieźle namieszałem, ale myślę, że przy odrobinie dobrej woli zaczaisz o co mi biega. (Ja zaczaiłem )
Miszczu pisze: Cały obrys pełnej wersji steru wytnę z wersji uproszczonej statecznika+steru...
Ot co - dostanę pełną połówkę steru, a nie jakiś tam obcinek, który musiałbym uzupełniać z przodu.
Nieźle namieszałem, ale myślę, że przy odrobinie dobrej woli zaczaisz o co mi biega. (Ja zaczaiłem )
- Szydercza Gała
- x 169
-
Trochę materiałów:
A OTO NASZE CUDO WEDŁUG PLASTIKOWCA
http://www.hsgalleries.com/gallery04/ms406ms_1.htm
A OTO NASZE CUDO WEDŁUG PLASTIKOWCA
http://www.hsgalleries.com/gallery04/ms406ms_1.htm
Cześć Hasio,
zobacz pomocne uwagi kolegi budującego ten samolocik na czarnym forum i zastanów się, czy naprawdę chcesz sie tym zająć. Wygląda, że cały model to jeden wielki błąd (statecznik, skrzydła, kadłub, rama kabiny), a jako errata powinna być dodawana cała wycinanka (no, może bez okładek).
TAD
zobacz pomocne uwagi kolegi budującego ten samolocik na czarnym forum i zastanów się, czy naprawdę chcesz sie tym zająć. Wygląda, że cały model to jeden wielki błąd (statecznik, skrzydła, kadłub, rama kabiny), a jako errata powinna być dodawana cała wycinanka (no, może bez okładek).
TAD