*[Relacja/Samolot] Halifax Fly Model
Moderatorzy: Tomasz D., laszlik, kartonwork
*[Relacja/Samolot] Halifax Fly Model
Witam
No wreszcie ruszam z relacją Halifaxa:
a to pierwsze fotki:
wkrótce następne!
No wreszcie ruszam z relacją Halifaxa:
a to pierwsze fotki:
wkrótce następne!
Ostatnio zmieniony wt mar 14 2006, 12:35 przez Gulumik, łącznie zmieniany 1 raz.
Halifax od Gulumika - cd
No i mamy następny segmencik.
Są niedokładności ale myslę że po zalaniu delikatnie szczelin wikolem i polakierowaniu lakierem nie bedzie tak źle.
Dodam że kadłub jest dla usztywnienia podklejony zwyklym papierem 80-90 g/m2(na butapren), ale tak aby w przypadku łączenia cześci nie było widać tego - arkusz papieru ma wymiar o 3-5 mm mniejszy niż cześć- spróbuję to pokazać na następnych fotkach.
Przepraszam za jakość zdjęć postaram się w miarę możliwości je poprawić
Piterski: masz rację chyba teraz jest lepiej - co nie
Są niedokładności ale myslę że po zalaniu delikatnie szczelin wikolem i polakierowaniu lakierem nie bedzie tak źle.
Dodam że kadłub jest dla usztywnienia podklejony zwyklym papierem 80-90 g/m2(na butapren), ale tak aby w przypadku łączenia cześci nie było widać tego - arkusz papieru ma wymiar o 3-5 mm mniejszy niż cześć- spróbuję to pokazać na następnych fotkach.
Przepraszam za jakość zdjęć postaram się w miarę możliwości je poprawić
Piterski: masz rację chyba teraz jest lepiej - co nie
Ostatnio zmieniony wt mar 14 2006, 12:37 przez Gulumik, łącznie zmieniany 2 razy.
HALIFAKSIO
Witam
No i tak jak obiecałem pokazuję jak podklejam od spodu elementy:
ale uwaga - część najpierw formuję a później podklejam butaprenem
Pozdrawiam
Gulumik
No i tak jak obiecałem pokazuję jak podklejam od spodu elementy:
ale uwaga - część najpierw formuję a później podklejam butaprenem
Pozdrawiam
Gulumik
FOTY
No mam jeszcze kilka zdjęc z prac i jak widać na załączonym zdjeciu - zrobiłem wszystkie śmigła i bombki
Pozdrawiam
Gulumik
Pozdrawiam
Gulumik
HALIFAX - CD
Witam
Wreszcie znalazłem czas aby ruszyć ze skrzydłami - to na dobry początek:
Krawędzie zaretuszowałem i całość podkleiłem aby skrzydła były sztywniejsze - bo model ten będzie miał całkiem całkiem rozpiętość.
Pozdrawiam
Gulumik
Wreszcie znalazłem czas aby ruszyć ze skrzydłami - to na dobry początek:
Krawędzie zaretuszowałem i całość podkleiłem aby skrzydła były sztywniejsze - bo model ten będzie miał całkiem całkiem rozpiętość.
Pozdrawiam
Gulumik