Szybowce 1:72
Moderatorzy: kartonwork, Tempest, Edmund_Nita
Szybowce 1:72
Witam
Chciałbym się dowiedzieć czy są w sprzedaży jeszcze jakieś modele szybowców w skali 1:72 ?
Wiem że swojego czasu w Polsce produkowano w Podlaskich Zakładach Wytwórczych serie modeli szybowcowych w skali 1:72:
SZD-41 JANTAR STANDARD
IS-1 SęP
SZD-22 MUCHA STANDARD
SZD-16 GIL
SZD-9 BOCIAN 1D
SZD-19-2A ZEFIR 2A
jeśli ktoś by wiedział gdzie jeszcze można nabyć te szybowce (a dokładniej mówiąc pierwsze 3 z listy) to byłby wdzieczny, ale jednocześnie chciałbym się zapytać czy ktoś wie czy były produkowane inne typy szybowców w skali 1:72 np Puchacz, Junior, Pirat.
Pozatym prosiłbym o pomoc w postaci jakis rysunków, zdjęć i schematów malowania takich szybowców jak:
SZD-16 GIL
SZD-9 BOCIAN 1D
SZD-19-2A ZEFIR
Z góry dziękuje wszystkim za pomoc i pozdrawiam
Chciałbym się dowiedzieć czy są w sprzedaży jeszcze jakieś modele szybowców w skali 1:72 ?
Wiem że swojego czasu w Polsce produkowano w Podlaskich Zakładach Wytwórczych serie modeli szybowcowych w skali 1:72:
SZD-41 JANTAR STANDARD
IS-1 SęP
SZD-22 MUCHA STANDARD
SZD-16 GIL
SZD-9 BOCIAN 1D
SZD-19-2A ZEFIR 2A
jeśli ktoś by wiedział gdzie jeszcze można nabyć te szybowce (a dokładniej mówiąc pierwsze 3 z listy) to byłby wdzieczny, ale jednocześnie chciałbym się zapytać czy ktoś wie czy były produkowane inne typy szybowców w skali 1:72 np Puchacz, Junior, Pirat.
Pozatym prosiłbym o pomoc w postaci jakis rysunków, zdjęć i schematów malowania takich szybowców jak:
SZD-16 GIL
SZD-9 BOCIAN 1D
SZD-19-2A ZEFIR
Z góry dziękuje wszystkim za pomoc i pozdrawiam
zbok przejdź się po sklepach zabawkowych (tylko nie modelarskich ;) ) i poszukaj. Wczoraj widziałem 2 szybowce w 1:72 na stoisku zabawkowym w kauflandzie tylko wyleciały mi z głowy ich nazwy (bodaj że Jantar i bociek ale pewien nie jestem). Co do planów to popytam się znajomego bo tak się składa że robi w bielskim aeroklubie przy zakładach szybowcowych.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Re: Szybowce 1:72
Cześć!
Modele czasem pojawiają się na allegro.
Modele czasem pojawiają się na allegro.
Widziałeś tę stronę: http://www.piotrp.de/SZYBOWCE/pszd.htm ?zbok pisze: Pozatym prosiłbym o pomoc w postaci jakis rysunków, zdjęć i schematów malowania takich szybowców jak:
SZD-16 GIL
SZD-9 BOCIAN 1D
SZD-19-2A ZEFIR
Pozdrawiam
Paweł
Paweł
Ja wole kupować samoloty na allegro i widziałem tam pare szybowców.
Poszperaj tam troche, pare minut i masz już coś
Pozdrawiam
Poszperaj tam troche, pare minut i masz już coś
Pozdrawiam
Pierwszy Model - Messerschmitt Bf 109 G-10
Catalina – Relacja
Kto czyta ten błądzi, kto skacze ten rządzi - Le Parkour
Catalina – Relacja
Kto czyta ten błądzi, kto skacze ten rządzi - Le Parkour