HMS Warspite - raport z budowy NIE KASOWAĆ!!!
Moderatorzy: Tomasz D., laszlik, kartonwork
Pierwsze elementy burt.. wygląda na to, ze poszycie denne jest ciut za krótkie. W kluzy kotwiczne będą wklejone dodatkowe "rurki" z papieru. Czarny pas linii wodnej też mam zamiar pomalować.
Poszycie burt jest bardzo złożone, pas pancerny ma nachodzić na poszycie dna.. licze na to, ze w dalszej części te niedokladności zmaleją.
Poszycie burt jest bardzo złożone, pas pancerny ma nachodzić na poszycie dna.. licze na to, ze w dalszej części te niedokladności zmaleją.
Marcin
Stocznia coś tam po cichu dłubie:)
Stocznia coś tam po cichu dłubie:)
Ja co prawda okrętów nie robię, ale widzę, że (przynajmniej przy poszyciu) wspaniałe efekty daje uzupełnienie szkieletu kadłuba pianką przed oklejeniem elementami poszycia. Doskonały przykład, to Regulus Bandy'ego. Uniknąłbyć tych nierówności dna, ale skoro jak sam mówisz, nie masz warunków do brudnych robót ...
Wiem jednak co czujesz, ja też kleję w nie do końca sprzyjających warunkach.
Niedługo i ja wrzucę swój pierwszy wątek. Na razie się robi i niedługo będzie skończony. Fotek nie zamieszczam póki co, bo chcę wypstrykać kliszę do końca ;)
Walcz dalej - mnie też forum dopinguje. Wróciłem do hobby chyba po paru ładnych latach od ostatniego modelu
Wiem jednak co czujesz, ja też kleję w nie do końca sprzyjających warunkach.
Niedługo i ja wrzucę swój pierwszy wątek. Na razie się robi i niedługo będzie skończony. Fotek nie zamieszczam póki co, bo chcę wypstrykać kliszę do końca ;)
Walcz dalej - mnie też forum dopinguje. Wróciłem do hobby chyba po paru ładnych latach od ostatniego modelu