[Relacja] Samochód terenowy GAZ 69M
Moderatorzy: Tomasz D., laszlik, kartonwork
- Hasio Maszkietnik
Hasio mam nadzieję że dalej pójdzie bezboleśnie i obędzie się bez pastwienia nad modelem
Swoją drogą to wiecie ile to pracy kosztuje taki prowadzenie relacji No, ale jeśli wolicie gołe fotki to nie ma sprawy, będę miał mniej roboty
Swoją drogą to wiecie ile to pracy kosztuje taki prowadzenie relacji No, ale jeśli wolicie gołe fotki to nie ma sprawy, będę miał mniej roboty
W budowie: Halny;
Piterski czkam teraz tylko na fotki z błotnikami i maską bo ramę już masz prawie za sobą - a właśnie te elementy wg mnie są najtrudniejsze do wykonania. Przy twoim konkretnym opisie mam nadzieję, że i ja coś pozytywnego z tej relacji wyniosę bo takie krzywizny mnie rozbrajają.
Rób relację tak jak do tej pory - wiem, że na tym forum są sami eksperci ale i oni z twojej relacji mogą się jeszcze wiele dowiedzieć i nauczyć.
Rób relację tak jak do tej pory - wiem, że na tym forum są sami eksperci ale i oni z twojej relacji mogą się jeszcze wiele dowiedzieć i nauczyć.
wszystkie krzywizny są w tym modelu bardzo dobrze dopracowane błotniki i maska silnika składają się rewelacyjnie maska silnika ma dodatkową nakładkę na której jest chyba logo GAZ która pięknie maskuje łączenia jedyny- tego modelu to brak spodu nadwozia orginalnie jest biała i trzeba malować j a omalowałem razem z ramą to jedyne niedociągnięcie w tym modelu
Szczerze mówiąc to chyba sobie niezły model wybrałem . Tak dla rozluźnienia zacząłem wycinać i analizować części burt i już mam niezłą gimnastykę umysłu jak rozszyfrować rys. 14
Widzę że trochę się makówką tu nagłówkuje żeby się autentycznie nie skończyło na dwóch egzemplarzach modelu tym bardziej że kusi mnie zrobić otwierane drzwi.
Co do kolejnych fotek to proszę się uzbroić w cierpliwość bo jeszcze Zero czeka na skończenie.
Widzę że trochę się makówką tu nagłówkuje żeby się autentycznie nie skończyło na dwóch egzemplarzach modelu tym bardziej że kusi mnie zrobić otwierane drzwi.
Co do kolejnych fotek to proszę się uzbroić w cierpliwość bo jeszcze Zero czeka na skończenie.
Witam! Z chęcią będe obserowowa tą relację, ponieważ mam zamiar wykonać ten samochodzik. Jeśli chodzi o skalę, to jest to napewno 1:16. Ja swój przeskalowuję na 1:25. Jeśli chodzi o prowadzienie relacji, to jest zawodowe. Oby tak dalej. Jak wqrócę do domu, to postaram się rozszyfrować rysunek. Pozdrawiam
Wróciłem i postanowiłem sprawdzić o co chodzi z tym rysunkiem. Autor rzeczywiście niezbyt jasno go przedstawił, ale udało mi się go rozszyfrować. Rysunek ten pokazuje rzut z góry na prawą burtę i drzwi pasażera i potem przejście na ścianę boczną komory silnika (nie wim, czy dobrze nazwałem). Myślę, że najlepiej będzie wykonać burty na podstawie rysunku 15 jednak na nim nie wszystkie części są oznaczone i widoczne. Życzę powodzenia. Pozdrawiam
Gimli, dzięki za pomoc już rozgryzłem ten rysunek. Tak dokładnie to jest to przekrój przez ściankę boczną mniej więcej w połowie. Muszę jednak najpierw zrobić podłogę bo nie podoba mi się pomysł z wsuwaniem jakiś zakładek w drzwi. Tym bardziej że rozłożę ten element na części pierwsze i wytnę drzwi. Nie będą wprawdzie się otwierały, ale postaram się by były widocznie wydzielone.
Zapraszam Cię jak będziesz miał tylko czas i ochotę na Warszawskie spotkania modelarskie tak zwany QWKAK. Spotykamy się co dwa tygodnie w czwartki w siedzibie Loku.
Zapraszam Cię jak będziesz miał tylko czas i ochotę na Warszawskie spotkania modelarskie tak zwany QWKAK. Spotykamy się co dwa tygodnie w czwartki w siedzibie Loku.
Ja również sklejam ten model. Mam małe pytanie. Czy ma ktoś może jakieś zdjęcie tego GAZa z malowaniu Milicji. Wiem, że służyły tam one. Google przeszukałem jednak nic nie znalazłem interesującego. Będę bardzo wdzięczny. Jak coś mój mail: szaman.mks@wp.pl