"Calypso" Jacquesa Costeau
Moderator: kartonwork
To ja ci Grzegorzu troszkę pomarudzę :
już od jakiegoś czasu rzucają mi się w oczy płetwy u nurka - widzę że przykleiłeś wycięty kształt do buta ruskiego pilota - Troszkę miałem do czyniania ze sprzętem do nurkowania i troszeczkę inaczej to wygląda w realu. But jest przedewszystkim zbyt wysoki i zbyt mało "płynnie" przechodzi w płetwę. Można by to załatwić za pomocą szpachli i papieru ściernego.
Kolejna kwestia to koła ratunkowe. Troszkę farbka czerwona się rozlała na pasach trzymających i psuje to efekt. Może pokusił byś się o zrobienie tych pasów osobno i doklejenie ich do kół.
Reszta wygląda bajer
Wiem że się czepiał ale ten modelik jest spory i takie rzeczy (przynajmniej mi) rzucają się w oczy.
Pozdrawiam
już od jakiegoś czasu rzucają mi się w oczy płetwy u nurka - widzę że przykleiłeś wycięty kształt do buta ruskiego pilota - Troszkę miałem do czyniania ze sprzętem do nurkowania i troszeczkę inaczej to wygląda w realu. But jest przedewszystkim zbyt wysoki i zbyt mało "płynnie" przechodzi w płetwę. Można by to załatwić za pomocą szpachli i papieru ściernego.
Kolejna kwestia to koła ratunkowe. Troszkę farbka czerwona się rozlała na pasach trzymających i psuje to efekt. Może pokusił byś się o zrobienie tych pasów osobno i doklejenie ich do kół.
Reszta wygląda bajer
Wiem że się czepiał ale ten modelik jest spory i takie rzeczy (przynajmniej mi) rzucają się w oczy.
Pozdrawiam
-
- x 1
-
- x 1
Tomku !! on będzie pływajacy jak najbardziej. Grzechem byłoby tak go nie wykonac. Aparaturka leży sobie w szafce i brakuje mi tylko jednego silnika. Zmówiłem takie z łożem i przekładnią , żeby się za wiele nie babrac w środku. Akumulatorki też już mam. Wszystko mam przygotowane w tym celu - wały wstawione , osie sterów itp . Pokaze wieczorem na fotkach. Nadbudówki są dlatego jeszcze nie zamocowane , z tyłu cały ten luk jest demontowany by dostawać sie można było do serwomechanizmów. . Kadłub jest oczywiście jak najbardziej szczelny.
-
- x 1
Tomku gdyby to nie byłoby pływające to ArturN (zresztą mój nauczyciel z technikum, którego pozdrawiam) by się załamał!! Grzegorzu więcej ludzi czeka na kolejne cudo z Twojej stoczni. Tylko martwi mnie ten wiatrakowiec z klapniętą belka ogonową?? Mam nadzieje, że do fotki był tylko złożony na sucho.
Amatorzy zbudowali arkę - profesjonaliści Tytanica.
-
- x 1