*[Galeria/Kolej] Lokomotywa Pt31
Moderatorzy: Tomasz D., laszlik, kartonwork
*[Galeria/Kolej] Lokomotywa Pt31
Kolega mnie prosił by wrzucić na forum info ze zdjęciami co niniejszym czynię:
Witam,
Po testowym sklejeniu parowozu wąskotorowego Py27,
nadszedł czas na coś dużo większego.
Otrzymałem do sklejenia próbnego model lokomotywy Pt31.
Parowóz jest ogromny i bardzo pracochłonny.
Model pomalowałem farbami ModelMaster i Humbrol, wytrawiłem "domowym"
sposobem przednie pomosty i stopnie uzyskując ryflowane powierzchnie.
Wyjazd na urlop przerwał prace przy parowozie a pozostało jeszcze trochę drobnicy.
Po powrocie wykonam wszystkie brakujące elementy i pokażę końcowy efekt.
Zapraszam do oglądania.
pozdrawiam
Marcin
Witam,
Po testowym sklejeniu parowozu wąskotorowego Py27,
nadszedł czas na coś dużo większego.
Otrzymałem do sklejenia próbnego model lokomotywy Pt31.
Parowóz jest ogromny i bardzo pracochłonny.
Model pomalowałem farbami ModelMaster i Humbrol, wytrawiłem "domowym"
sposobem przednie pomosty i stopnie uzyskując ryflowane powierzchnie.
Wyjazd na urlop przerwał prace przy parowozie a pozostało jeszcze trochę drobnicy.
Po powrocie wykonam wszystkie brakujące elementy i pokażę końcowy efekt.
Zapraszam do oglądania.
pozdrawiam
Marcin
Najlepsze modele dopiero przed nami
w produkcji: Endurance (Interstellar)
KMH "Sokół" Radom
w produkcji: Endurance (Interstellar)
KMH "Sokół" Radom
- Maverick33
- x 4
Poniewarz Marcin na urlopie pomoge i udziele odpowiedzi na pytania :
Model będzie wydany przez wydawnictwo ANGRAF po skończeniu testu i wprowadzeniu poprawek, tak samo jak PU 29 który się też testuje. Aktualnie trwają prace przy tendrach do PT 31 jak i PU 29 ( ten sam tender .
Termin oczywiście poda wydawca ( jak pamiętam oba modele są już w zapowiedziach )
Model będzie wydany przez wydawnictwo ANGRAF po skończeniu testu i wprowadzeniu poprawek, tak samo jak PU 29 który się też testuje. Aktualnie trwają prace przy tendrach do PT 31 jak i PU 29 ( ten sam tender .
Termin oczywiście poda wydawca ( jak pamiętam oba modele są już w zapowiedziach )
Na warsztacie
Sm48 1:25 - 100-%
Parowóz Ty51 - 60%
Jelcz P662D.43 1:25 - 100%
Parowóz Ty51 - 60%
No to biorąc pod uwagę jeszcze EP-09 kroi się niezła lokomotywownia...
Jest tylko jeden problem - kiedy to wszystko sklejać?
Tak się zastanawiam jeszcze nad jedną sprawą: czemu jest tak mało modeli kolejowych. W plastiku wydano chyba wszystko, co lata, z pancerką też nie-krucho, a z modeli kolejowych, to oprócz revella (siakieś 6 modeli w H0), oraz br52 w 1:35 trumpetera oraz CMK to bladość.
A ty czasem powstała tak iloś niesamowitych konstrukcji...
W papierze jak jest, to wszyscy wiemy.
pozdrawiam
P.
Jest tylko jeden problem - kiedy to wszystko sklejać?
Tak się zastanawiam jeszcze nad jedną sprawą: czemu jest tak mało modeli kolejowych. W plastiku wydano chyba wszystko, co lata, z pancerką też nie-krucho, a z modeli kolejowych, to oprócz revella (siakieś 6 modeli w H0), oraz br52 w 1:35 trumpetera oraz CMK to bladość.
A ty czasem powstała tak iloś niesamowitych konstrukcji...
W papierze jak jest, to wszyscy wiemy.
pozdrawiam
P.
powrót do źródeł
- Maverick33
- x 4
Pulemiot
Masz już przecież wydane TY 2, TY 45, BR 52, OL 49, E 92, wagon chłonie, węglarkę, w zapowiedziach EP 09, PU 29, PT 31, SU 45 - a jak widać na forum kierownik już natępny model parowozu robi - także jest już niemała kolekcja - przyjmując że sklejenie takiego modelu zajmuje koło roku a czasami dłużej to jest już klejenia na lata ..... długie
Masz już przecież wydane TY 2, TY 45, BR 52, OL 49, E 92, wagon chłonie, węglarkę, w zapowiedziach EP 09, PU 29, PT 31, SU 45 - a jak widać na forum kierownik już natępny model parowozu robi - także jest już niemała kolekcja - przyjmując że sklejenie takiego modelu zajmuje koło roku a czasami dłużej to jest już klejenia na lata ..... długie
Na warsztacie
Parowóz Ty51 - 60%
Parowóz Ty51 - 60%
Maverick
Masz 100% racji z tą ilością modeli i czasem ich klejenia. Istnieje jednak coś takiego jak zachłanność
Większość z nas ma na półeczce więcej modeli niż jest w stanie zrobić do emerytury, ale z wielką przyjemnością co jakiś czas przegląda je w 2D. Taka "modelarska numizmatyka". Nie ukrywam, że też bym tak chciał
pozdrawiam
P.
Masz 100% racji z tą ilością modeli i czasem ich klejenia. Istnieje jednak coś takiego jak zachłanność
Większość z nas ma na półeczce więcej modeli niż jest w stanie zrobić do emerytury, ale z wielką przyjemnością co jakiś czas przegląda je w 2D. Taka "modelarska numizmatyka". Nie ukrywam, że też bym tak chciał
pozdrawiam
P.
powrót do źródeł