*[Relacja/Samolot] Dassault Super Etendard
Moderatorzy: Tomasz D., laszlik, kartonwork
Hasio - przecież ten Etendard (w tej konkretnie wycinance) nie jest od spodu malowany na biało - to jest raczej kremowy odcień bieli. Nie będzie się to różniło?Hasio Maszkietnik pisze:... muszę poczekać, aż uda mi się zdobyć dobrą białą farbkę - ta którą ostatnio kupiłem (emalia Aster) nawaliła kompletnie: ani nie jest biała, ani nie ma ochoty wyschnąć...
TAD
- Hasio Maszkietnik
Ta biała farbka ma mi przede wszystkim służyć do podmalowania niektórych rakiet - te są w wycinance białe jak śnieg. Ich części nie mają nadrukowanej bieli, jak poszycie, ale mają kolor czystego kartonu.
Farbkę o akceptowalnych właściwościach już namierzyłem - nie jest ona dokładnie biała (więc muszę całe rakiety nią przemalować)- ma kolor bardziej kremowy, ale jest dużo bliższa kolorowi Etendarda niż ta nieszczęsna emalia Aster (tamtej daleko było choćby do tego kremowego )
A za malowanie się biorę, bo nie chcę zostawiać łączeń listków na czubkach wszystkich rakiet - nie wyglądałoby to za dobrze..
Jak tylko dorwę cyfrówę, to pokażę co mi z tego wyszło.
(Toast ?! chyba kefirem)
Farbkę o akceptowalnych właściwościach już namierzyłem - nie jest ona dokładnie biała (więc muszę całe rakiety nią przemalować)- ma kolor bardziej kremowy, ale jest dużo bliższa kolorowi Etendarda niż ta nieszczęsna emalia Aster (tamtej daleko było choćby do tego kremowego )
A za malowanie się biorę, bo nie chcę zostawiać łączeń listków na czubkach wszystkich rakiet - nie wyglądałoby to za dobrze..
Jak tylko dorwę cyfrówę, to pokażę co mi z tego wyszło.
(Toast ?! chyba kefirem)
- Hasio Maszkietnik
Cześć
Model skończyłem już jakiś czas temu, jednak dopiero dzisiaj trafiła się okazja do zrobienia mu paru fotek.
Mam nadzieję, że wam się spodobają
Na początek nie pokazywane dotychczas zdjęcia podwieszeń:
Wymiary modelu (w nawiasie przeskalowane wymiary samolotu):
- rozpiętość skrzydeł 29.5cm (29.1)
- długość 44.5cm (43.4)
...jak dla mnie są całkiem w porządku, ogólnie wycinanka ta pozwala skleić całkiem fajny model - nie karykaturę oryginału jak to czasem bywa.
To tyle o S.Etendardzie, nic odkrywczego na jego temat nie przychodzi mi już do głowy.
A jako że moje biurko nie znosi pustki, to od niedawna zagościł na nim nowy pacjent:
Model ten ma znacznie więcej procentów sklejonych niż na obrazku (tak z 15.7% ) i pewnie wam go zaniedługo pokażę...
Model skończyłem już jakiś czas temu, jednak dopiero dzisiaj trafiła się okazja do zrobienia mu paru fotek.
Mam nadzieję, że wam się spodobają
Na początek nie pokazywane dotychczas zdjęcia podwieszeń:
Wymiary modelu (w nawiasie przeskalowane wymiary samolotu):
- rozpiętość skrzydeł 29.5cm (29.1)
- długość 44.5cm (43.4)
...jak dla mnie są całkiem w porządku, ogólnie wycinanka ta pozwala skleić całkiem fajny model - nie karykaturę oryginału jak to czasem bywa.
To tyle o S.Etendardzie, nic odkrywczego na jego temat nie przychodzi mi już do głowy.
A jako że moje biurko nie znosi pustki, to od niedawna zagościł na nim nowy pacjent:
Model ten ma znacznie więcej procentów sklejonych niż na obrazku (tak z 15.7% ) i pewnie wam go zaniedługo pokażę...