Cześć Viper,
te szprychy są świetne - napisz więcej o tym, jak je zrobiłeś - to dość trudna sprawa. To jest metoda stosowana przez Fittera i opracowana gdzieś na anglojęzycznym forum, czy masz własny pomysł?
Pozdrawiam,
TAD
*[Relacja/Samolot] Albatros D.III Oef MM 9/96
Moderatorzy: Tomasz D., laszlik, kartonwork
- VIPER GTS-R
- x 1
Witam po raz ostatni (w tej relacji )!
Albatros został ukończony, ale zanim pokażę efekt moich wypocin, odpowiem na pytanie Tada.
Szukałem na forum jakiegoś sposobu na zrobienie takich kół, ale nic nie znalazłem, więc spróbowałem kombinować sam. Efekty na zdjęciach.
Wykonanie:
-z cienkiej kartki papieru wykonałem tuleje
-szprychy przyklejałem najpierw z jednej strony, a ponieważ z każdej strony było ich 16, więc nie było problemu z zachowaniem symetrii
-następnie przyklejałem szprychy z drugiej strony tak, aby miejsce ich mocowania pokryło się z wolnymi przestrzeniami po drugiej stronie tulejki, pokazuje to rysunek , może nie najlepszy, ale moje zdolności w tym zakresie są ograniczone (bardzo )
-przykleiłem obręcz zalewając ją większą ilością super gluta, aby się wszystko trzymało porządnie
-zalałem również super glutem łączenia szprych przy tulejce, co dało w efekcie ładną piastę
-całość pomalowałem srebrną farbką
-oponę wykonałem standardowo; opis jak to zrobić jest już na forum
Mam nadzieję, że dość dokładnie to wytłumaczyłem. Koło w ten sposób uzyskane jest uproszczone. Szprychy się w nim nie krzyżują, tak jak powinny w oryginale, ale efekt i tak jest niezły (przynajmniej mi się tak wydaje ).
A teraz deserek, czyli fotki gotowego modelu.Za jakość przepraszam, ale fotograf ze mnie żaden ,a na dodatek jest pochmurno. Ale dość narzekań:
Pozdrawiam i do zobaczenia przy następnej relacji
Ps. Jak będę miał trochę czasu i pogoda się poprawi to zrobię fotki w plenerze.
Albatros został ukończony, ale zanim pokażę efekt moich wypocin, odpowiem na pytanie Tada.
Szukałem na forum jakiegoś sposobu na zrobienie takich kół, ale nic nie znalazłem, więc spróbowałem kombinować sam. Efekty na zdjęciach.
Wykonanie:
-z cienkiej kartki papieru wykonałem tuleje
-szprychy przyklejałem najpierw z jednej strony, a ponieważ z każdej strony było ich 16, więc nie było problemu z zachowaniem symetrii
-następnie przyklejałem szprychy z drugiej strony tak, aby miejsce ich mocowania pokryło się z wolnymi przestrzeniami po drugiej stronie tulejki, pokazuje to rysunek , może nie najlepszy, ale moje zdolności w tym zakresie są ograniczone (bardzo )
-przykleiłem obręcz zalewając ją większą ilością super gluta, aby się wszystko trzymało porządnie
-zalałem również super glutem łączenia szprych przy tulejce, co dało w efekcie ładną piastę
-całość pomalowałem srebrną farbką
-oponę wykonałem standardowo; opis jak to zrobić jest już na forum
Mam nadzieję, że dość dokładnie to wytłumaczyłem. Koło w ten sposób uzyskane jest uproszczone. Szprychy się w nim nie krzyżują, tak jak powinny w oryginale, ale efekt i tak jest niezły (przynajmniej mi się tak wydaje ).
A teraz deserek, czyli fotki gotowego modelu.Za jakość przepraszam, ale fotograf ze mnie żaden ,a na dodatek jest pochmurno. Ale dość narzekań:
Pozdrawiam i do zobaczenia przy następnej relacji
Ps. Jak będę miał trochę czasu i pogoda się poprawi to zrobię fotki w plenerze.
Ostatnio zmieniony pn mar 12 2007, 22:37 przez VIPER GTS-R, łącznie zmieniany 1 raz.
Hangar:Hurricane
Gotowy:1P11c
2Albatros3Ansaldo 4F1 Benetton Ford 5Chevrolet Monte Carlo SS-skala 1:18
- VIPER GTS-R
- x 1
Witam!
Pogoda dziś była niezła, więc pstryknąłem fotki w plenerze. Zachęcam do krytyki i proszę o ew. porady!
Mam nadzieję, że się podobały
Pozdrawiam!
KONIEC
Pogoda dziś była niezła, więc pstryknąłem fotki w plenerze. Zachęcam do krytyki i proszę o ew. porady!
Mam nadzieję, że się podobały
Pozdrawiam!
KONIEC
Ostatnio zmieniony pn mar 12 2007, 22:54 przez VIPER GTS-R, łącznie zmieniany 1 raz.
Hangar:Hurricane
Znalazłem na cardmodels.de stronkę z fajnym sposobem na szprychy
- Do not try to make a model. Instead only try to realize the truth.
- What truth?
- There is no model. Then you will see that it's not the model that you make, it is only yourself.
- What truth?
- There is no model. Then you will see that it's not the model that you make, it is only yourself.