*[Relacja/Kolej] Lokomotywa spalinowa SU 45 1:25 ANGRAF - test skl.
Moderatorzy: Tomasz D., laszlik, kartonwork
Piękne maszyny ! Mój ojciec jeździł na fiatach do Międzylesia (szopa Wrocław Gł)za dobrych czasów. Wspominał prędkości 110 km/h(25 lat temu )
Ostatnio zmieniony wt lut 17 2009, 18:49 przez metio, łącznie zmieniany 1 raz.
- Maverick33
- x 4
Witam
Dziś prace skupiły się na chłodnicach głównych - oto proces składania jednej
w modelu można siatki drukowane wyciąć i zastąpić np trawionymi, wentylatory się obracają ( malutki silniczek i będzie frajda )
Próbne ustawienie na podstawach
jutro składanie drugiej.
PS
Być może model ukaże się jako SP45 z elementami które pozwolą zrobić go w wersji SU45 i luźnymi numerami (do wyboru)
Dziś prace skupiły się na chłodnicach głównych - oto proces składania jednej
w modelu można siatki drukowane wyciąć i zastąpić np trawionymi, wentylatory się obracają ( malutki silniczek i będzie frajda )
Próbne ustawienie na podstawach
jutro składanie drugiej.
PS
Być może model ukaże się jako SP45 z elementami które pozwolą zrobić go w wersji SU45 i luźnymi numerami (do wyboru)
maverick ja już zamawiam ten model, robisz niezłą reklamę teraz czekam z utęsknieniem na ep09...pośpiesz tam wydawcę
a no i kolejne marzenie to eu07 ahhhhh
a no i kolejne marzenie to eu07 ahhhhh
FW-190 D-9 FW-190 A-4 Spitfire mk.Vb Spitfire mk.Vc Spitfire mk.XVIe PZL P.11c JU-88D-1 B-239 P-40E Jak-1b P-47D-11 Spitfire LF.IX Spitfire mk.Ia Hawker Hurricane
F4U Corsair
"Buduję miniaturowe 'repliki' samolotów, a nie kartonowe modele"
Piotr Rowiński
F4U Corsair
"Buduję miniaturowe 'repliki' samolotów, a nie kartonowe modele"
Piotr Rowiński
- Maverick33
- x 4
Witam
Zakończone zostały prace nad chłodnicami - pozostanie je na końcu pomalować.
Projekt przewiduje zakrycie wentylatorów od strony dachu siatką(w projekcie siatka bez otworów ). Tu stwierdziłem że można zrobić siatkę przez którą coś widać i wyciąłem ją laserem. Efekt na zdjęciach.
Został też zrobiony zbiornik pomocniczy , pozostało do zrobienia parę gaśnic , zbiornik główny i dokończyć silnik.
Zakończone zostały prace nad chłodnicami - pozostanie je na końcu pomalować.
Projekt przewiduje zakrycie wentylatorów od strony dachu siatką(w projekcie siatka bez otworów ). Tu stwierdziłem że można zrobić siatkę przez którą coś widać i wyciąłem ją laserem. Efekt na zdjęciach.
Został też zrobiony zbiornik pomocniczy , pozostało do zrobienia parę gaśnic , zbiornik główny i dokończyć silnik.
Na warsztacie
Sm48 1:25 - 100-%
Parowóz Ty51 - 60%
Jelcz P662D.43 1:25 - 100%
Sm48 1:25 - 100-%
Parowóz Ty51 - 60%
Jelcz P662D.43 1:25 - 100%
Ja też chcę mieć dostęp do lasera
Rozumiem że siateczkę będzie można dokupić
Fajnie by było gdyby dostępne były różne wzory takich siatek i różnych kratek
Rozumiem że siateczkę będzie można dokupić
Fajnie by było gdyby dostępne były różne wzory takich siatek i różnych kratek
- Do not try to make a model. Instead only try to realize the truth.
- What truth?
- There is no model. Then you will see that it's not the model that you make, it is only yourself.
- What truth?
- There is no model. Then you will see that it's not the model that you make, it is only yourself.
Przydatne zdjęcia z dość bliska w tym dach suczki
PS Szopa Białystok
http://www.bbajko.friko.pl/SU45.html
PS Szopa Białystok
http://www.bbajko.friko.pl/SU45.html
- Maverick33
- x 4
Jasne że można, tylko świadomość że ta siateczka jest wycięta z papieru mnie powala - tego się nie da wydzięciolić, a nikt nie uwierzy że to papiermetio pisze:Nie można by użyć sitek(plastikowych) lub wzmocnionych wikolem firanek
Proste sposoby są najlepsze i najtańsze
- Do not try to make a model. Instead only try to realize the truth.
- What truth?
- What truth?