ORP "Wicher" wz.39[Relacja]
Moderatorzy: kartonwork, Tempest, Edmund_Nita
Witam w kolejnym odcinku
Oto efekt wczorajszego i dzisiejszego dłubania przy modelu.
Prawie skończyłem rufę, poprzyklejałem parę detali na śródokręciu. Wstawiam 2 prawie identyczne fotki żeby było wszystko dokładnie i z każdej strony widoczne :
Jak na razie to nadbudówka kotłowni jest najgorzej zaprojektowanym elementem modelu. Duuuużo szpachli na nią poszło.
No na dzisiaj to by było chyba na tyle więc i do następnego odcinka serii
Oto efekt wczorajszego i dzisiejszego dłubania przy modelu.
Prawie skończyłem rufę, poprzyklejałem parę detali na śródokręciu. Wstawiam 2 prawie identyczne fotki żeby było wszystko dokładnie i z każdej strony widoczne :
Jak na razie to nadbudówka kotłowni jest najgorzej zaprojektowanym elementem modelu. Duuuużo szpachli na nią poszło.
No na dzisiaj to by było chyba na tyle więc i do następnego odcinka serii
Pozdrawiam
Jarek
Niniejszy post jest zgodny z dyrektywami UE, a pisząca go osoba przeszła odpowiednie szkolenia i pozytywnie zdała egzaminy dające uprawnienia w zakresie pisania wiadomości w internecie.
Jarek
Niniejszy post jest zgodny z dyrektywami UE, a pisząca go osoba przeszła odpowiednie szkolenia i pozytywnie zdała egzaminy dające uprawnienia w zakresie pisania wiadomości w internecie.
Witam
No a teraz fotka - w najszerszym miejscu pokładu, na śródokręciu, tam gdzie było widać nadbudówkę reflektora i świetliki nie zmieszczą się obok siebie dwie 1 groszówki. Każda będzie wystawać .
Jasne nie ma sprawy. Tylko uprzedzam że to coś małe jest. Na razie wstawię wirtualną fotkę, taką rzeczywistą dopiero gdzieś w okolicach środy będę mógł wstawić .jaca09 pisze:Można jakieś zdjęcia z jednogroszówką
No a teraz fotka - w najszerszym miejscu pokładu, na śródokręciu, tam gdzie było widać nadbudówkę reflektora i świetliki nie zmieszczą się obok siebie dwie 1 groszówki. Każda będzie wystawać .
Pozdrawiam
Jarek
Jarek
Witam
Oto obiecane zdjęcia:
Jak widać zbyt wiele się nie zmieniło . Niestety mój czas ostatnio dążył do zera i bardzo mało go na modele zostawało . Mam nadzieje że teraz, kiedy niektóre sprawy się już trochę wyprostowały to pójdzie z górki .
Oto obiecane zdjęcia:
Jak widać zbyt wiele się nie zmieniło . Niestety mój czas ostatnio dążył do zera i bardzo mało go na modele zostawało . Mam nadzieje że teraz, kiedy niektóre sprawy się już trochę wyprostowały to pójdzie z górki .
Pozdrawiam
Jarek
Jarek
Witam po bardzo długiej przerwie
Niestety jak widać nie miałem od ostatniej notki zbyt wiele czasu na modelowanie. Teraz kiedy już skończył się sezon ogórkowy, skończyłem praktyki a jeszcze się dla mnie nie zaczęła kampania wrześniowa (na szczęście mam tylko 1 rzecz do zdania ) miałem trochę czasu aby przy Wichrze posiedzieć. Efekty widać na zdjęciach poniżej. Niektóre miejsca nie były przed robieniem zdjęć jeszcze oszlifowane więc widać tam szpachle. Niektóre to dopiero na zdjęciach zobaczyłem że nie są więc natychmiast je doszlifowałem. W innych miejscach widać jeszcze pył po szlifowaniu, jak skończę ten etap i przejdę do malowania to na pewno on zniknie .
No a teraz zdjęcia:
Komentarze mile widziane
Niestety jak widać nie miałem od ostatniej notki zbyt wiele czasu na modelowanie. Teraz kiedy już skończył się sezon ogórkowy, skończyłem praktyki a jeszcze się dla mnie nie zaczęła kampania wrześniowa (na szczęście mam tylko 1 rzecz do zdania ) miałem trochę czasu aby przy Wichrze posiedzieć. Efekty widać na zdjęciach poniżej. Niektóre miejsca nie były przed robieniem zdjęć jeszcze oszlifowane więc widać tam szpachle. Niektóre to dopiero na zdjęciach zobaczyłem że nie są więc natychmiast je doszlifowałem. W innych miejscach widać jeszcze pył po szlifowaniu, jak skończę ten etap i przejdę do malowania to na pewno on zniknie .
No a teraz zdjęcia:
Komentarze mile widziane
Pozdrawiam
Jarek
Jarek
Chyba powinieneś nieco obniżyć ostatni komin.
http://www.polishnavy.pl/ships/destroye ... her_01.gif
http://www.polishnavy.pl/ships/destroye ... her_01.gif
Pozdrawiam
Toff pisze:Chyba powinieneś nieco obniżyć ostatni komin.
No więc zaczynając od początku. Wszystkie kominy są teraz na równe, chociaż zdjęcie tego nie oddaje . Jest to chyba wynikiem innego koloru (odcienia) plastiku. Z tego rysunku wynika mi że 1 powinien być minimalnie wyższy. Jakby zamienić 1 komin z 3 to nie będzie dobrze. Czyli trzeba by czymś ten komin podkleić. Teraz pozostaje pytanie czym. Widziałem tą grafikę wcześniej i przyznam się że się zastanawiałem nad rozwiązaniem problemu. Niestety na nic nie wpadłem . Zapewne zresztą rozwiązanie jest tak banalnie proste że aż nie mogłem na nie wpaść . Jakbyście mieli pomysły to chętnie posłucham .Okonek pisze:I pierwszy troche podniesc
Pozdrawiam
Jarek
Jarek