Spadochroniarze IDF - moje pierwsze figurki [w budowie]
Moderatorzy: kartonwork, Tempest, Edmund_Nita
Dzisiaj będzie nie na temat, he, he.
No i zamiast modelować to rozważałem, rozważałem, różne testy i opinie czytałem, aż w końcu się zdecydowałem i zakupiłem coś takiego:
Decyzję moją przyspieszyło to, że udało mi się trafić na promocję (dałem 820 zł).
Gorsza sprawa, że to jeszcze nie koniec wydatków, bo muszę sobie sprawić ładowarkę z akumulatorami i kartę pamięci (bo firmowo tylko 16 MB dali) no i statyw też by się przydał.
A teraz znowu nic w temacie robienia modeli nie robię, bo próbuję rozgryźć te wszystkie ustawienia w aparacie (w komplecie są 2 książeczki - łącznie ok. 250 stron) i uzyskać ładne zdjęcia.
No i zamiast modelować to rozważałem, rozważałem, różne testy i opinie czytałem, aż w końcu się zdecydowałem i zakupiłem coś takiego:
Decyzję moją przyspieszyło to, że udało mi się trafić na promocję (dałem 820 zł).
Gorsza sprawa, że to jeszcze nie koniec wydatków, bo muszę sobie sprawić ładowarkę z akumulatorami i kartę pamięci (bo firmowo tylko 16 MB dali) no i statyw też by się przydał.
A teraz znowu nic w temacie robienia modeli nie robię, bo próbuję rozgryźć te wszystkie ustawienia w aparacie (w komplecie są 2 książeczki - łącznie ok. 250 stron) i uzyskać ładne zdjęcia.
Nie chciałbym być złośliwy, ale wydaje mi się, a właściwie tak jest, że to forum traktuje o modelarstwie. No chyba że zamierzasz następną relację, oprzeć o budowę modelu aparatu w skali 1:35. Wyobraź sobie , że każdy z forumowiczy zacznie prezentować tutaj swoje aparaty, nie tylko cyfrowe.
Czekam na kontynuację wątku o figurach.
Pozdrawiam.
Czekam na kontynuację wątku o figurach.
Pozdrawiam.
Modelarz niedzielny.
Zapraszam do odwiedzenia bloga, małe formaty
Lepiej bym tego nie ujął. A poza tym, to głównym powodem, dla którego kupiłem cyfrówkę było robienie zdjęć modeli. Bo na dłuższą metę, to jednak nie sposób prowadzić relacje bez aparatu. Tak więc to co pokazałem z działalnością naszego forum jak najbardziej się wiąże.Yunior pisze:W koncu zakupil aparat i chce sie tym szczesciem podzielic a tu sie czepiaja
A żeby nie było, że znowu post nie na temat, to przedstawiam pierwsze efekty wykorzystania mojego nowego nabytku. Ale jak na razie to moje umiejętności do tego aparatu nie dorastają. Bo to on w większym stopniu decyduje co na fotce się znajdzie niźli ja.
Doczekałem się meritum tematu. Dziękuję
Diorama ciekawa. Polecam wycieniowanie muru, nabierze realizmu.
Diorama ciekawa. Polecam wycieniowanie muru, nabierze realizmu.
Modelarz niedzielny.