O.L.O. Mam do ciebie pytanko :
Czym malowałeś to dno ? Jeśli zwykłą farbą w sprayu to mógł byś napisać gdzie można dostać taki matowy spray. Przeszedłem już chyba po wszystkich sklepach w moim mieście z takim asortymentem ale wszystkie farby są albo błyszczące albo półmat. W necie też szukałem jednak z podobnym efektem. Mam niestety przypadek w którym nie będę w stanie użyć aerografu i zrobił się problem .
Najlepiej jak by ktoś miał linka do jakiegoś sklepu internetowego z takimi farbami - był bym bardzo wdzięczny za linka.
Przepraszam za takiego małego offtopa ale żeby był tylko mały to napiszę że modelik wychodzi Ci naprawdę ekstra
Pozdrawiam
Obecnie skupiłem się głównie na wycinaniu pozostałych części i malowaniu relingów i drabinek.
Narazie mało się nimi bawiłem dlatego z recenzją poczekam jeszcze trochę.
Piter pisałem już wczesniej że użyłem podkładu samochodowego ...
Był to dokładnie taki:
Możesz go kupic chocby na allegro: http://moto.allegro.pl/item132440095_po ... 00ml_.html
Nie sugeruj się kolorem wieczka gdyż nie ma on nic wspólnego z rzeczywistością.
Oki dzięki wielkie jakoś sobie zapomniałem i nie doczytałem że o tym wspominałeś
Łosiu jak ta metoda sprawdza się przy modelach to akurat nie do modelu jest mi to potrzebne
Teraz już bardziej merytorycznie :
OLO te białe szparki na burtach to te rozcięcia o których wspominałeś ? Troszku to widać i można by było się tego pozbyć .
Pozdrawiam
Coś mnie natchnęło więc prace posunęły się do przodu ...
A oto efekt niedzielnego popołudnia, zależało mi na tym aby wszystkie elementy były wykonane z kartonu Brak lupy trochę utrudnił wykonanie ale myślę że jest ok
porównanie wielkości:
Nie wykonałem jeszcze radarów, myślałem nad zrobieniem ich z kartonu .. jeżeli się nie uda to użyję tych z wycinanki
Następnym razem postaram się rozpisac na temat relingów i drabinek wycinanych laserowo, dzisiaj nie mam weny