[konkurs] Sd.Kfz 10/4 with FLAK 30 Italeri 1:35 82RObert82
Moderatorzy: kartonwork, Tempest, Edmund_Nita
- 82RObert82
[konkurs] Sd.Kfz 10/4 with FLAK 30 Italeri 1:35 82RObert82
Witam Wszystkich Pragnę się przyłączyć do konkursu OldMana z modelem Sd.Kfz 10/4 with FLAK 30.
IN BOX
Tak wygląda pudełko modelu, jak dla mnie ciekawa konstrukcja pojazdu i modelu.
Wypraski nie są najlepsze, duzo jam skurczowych i nie dolewów.
Jest też dużo śladów po wypychaczach, ale to żaden problem, szpachla w dłoń i do przodu.
I na koniec kalkomania i siateczka, która bedzie na burtach Flaka.
Sam model bedzie jako część pewnej dioramki, kto wie może i zrobie ją do końca roku.
Pozdrawiam RObert
IN BOX
Tak wygląda pudełko modelu, jak dla mnie ciekawa konstrukcja pojazdu i modelu.
Wypraski nie są najlepsze, duzo jam skurczowych i nie dolewów.
Jest też dużo śladów po wypychaczach, ale to żaden problem, szpachla w dłoń i do przodu.
I na koniec kalkomania i siateczka, która bedzie na burtach Flaka.
Sam model bedzie jako część pewnej dioramki, kto wie może i zrobie ją do końca roku.
Pozdrawiam RObert
- 82RObert82
Dziękuje OldMan za przywitanie
Coś tam zrobiłem i tak jak zobowiązuje mnie regulamin konkursu, a włączając się do niego, jednocześnie zgadzam się na wszystkie warunki i ze będę przestrzegał ich.
O to wyniki pierwszego dłubania, a jak to mówią moi współlokatorzy, cytuje "kleje durnia", a muszę przyznać że podoba mi się to określenie . Model będzie prosto z pudła i tylko będą jakieś ślady eksploatacji i tak pierwsze z nich
może nie rewelacyjnie, ale mi się podoba, ale też licze na jakieś sugestie co do nanoszenia śladów.
Następne to to co udało mi się zrobić dzisiaj.
I całość złożona na sucho.
Pozdrawiam RObert
Coś tam zrobiłem i tak jak zobowiązuje mnie regulamin konkursu, a włączając się do niego, jednocześnie zgadzam się na wszystkie warunki i ze będę przestrzegał ich.
O to wyniki pierwszego dłubania, a jak to mówią moi współlokatorzy, cytuje "kleje durnia", a muszę przyznać że podoba mi się to określenie . Model będzie prosto z pudła i tylko będą jakieś ślady eksploatacji i tak pierwsze z nich
może nie rewelacyjnie, ale mi się podoba, ale też licze na jakieś sugestie co do nanoszenia śladów.
Następne to to co udało mi się zrobić dzisiaj.
I całość złożona na sucho.
Pozdrawiam RObert
- 82RObert82
- 82RObert82
-
-
Prawdę mówiąc troszke się twój modelik świeci Ale nie ma to tamto. Jesteś w trakcie budowy i wszystko przed tobą. Ja bym proponował wykonac Brudzing używając startych suchych pasteli i pędzelkiem nakładac niewielkie ilosci i trzec. Tyle ile uważasz za stosowne. Najlepszym kolorem bedzie brazowy. PZDR
UBOOT U96 w 1:35!!!! + przekrój. PAre lat pracy przede mną
- 82RObert82
Witam.
Pozdrawiam RObert
Tak, ale to juz poprawiłemMateusz Jonakowski pisze:Czy mi się zdaje, czy pordzewiłeś też gumowe nakładki?
Dziękuje za radę, pastele są ekstra, wiedziałem że kiedyś jeszcze się przydadzą. Słyszałem o tej metodzie z pastelami, ale najpierw chciałem wypróbować "suchego pędzla". Muszę przyznać że pastele są łatwiejsze i dają lepszy efekt.Kamil Zoszak pisze:Prawdę mówiąc troszke się twój modelik świeci Ale nie ma to tamto. Jesteś w trakcie budowy i wszystko przed tobą. Ja bym proponował wykonac Brudzing używając startych suchych pasteli i pędzelkiem nakładac niewielkie ilosci i trzec. Tyle ile uważasz za stosowne. Najlepszym kolorem bedzie brazowy. PZDR
Pozdrawiam RObert
-
-
Do malowania GĄSEK polecam farbę humbrola. H 27004. Jest to tzw.czarny metalik i bardzo dobrze nadaje sie do tego, ale... należy też dodac otarcia tym kolorem którym pomalowałes całe gąski. I potem jak już to zrobisz to proponuję zrobic przybudzenia startymi pastelami i pędzelkiem.POZDRO
[/quote]
[/quote]
UBOOT U96 w 1:35!!!! + przekrój. PAre lat pracy przede mną