Jestem świerzo po oglądaniu tego modelu (wizyta w sklepie modelarskim).Kinio pisze:Fly Model , wydał Macka czy Kenwortha z cysterną.
Za jedyne 66 (w sklepie) zetów mamy całkiem sporo do sklejania. Generalnie to jest to właśnie to o co mi chodziło. Wszystkie podzespoły - ciągnik rozebrany na części pierwsze: jest silnik, pełna kabina, zbiorniki, układ napędowy - generalnie wszystko to co bym chciał. Tyle, że sam typ ciężarówki mi się nie podoba. Kiedys lubiłem te z "nosami" ale teraz moim marzeniem byłby chyba nanowszy model Volvo na "europejski teatr działań"
Naczepa też pełna fantazja - w sumie, to mógłbym ją zaadoptować do jakiego innego ciągnika, tyle, że na razie nie natknąłem się jeszcze na sam ciągnik w skali 1:24.
Całość to dosyć pokaźne bydle - 69 cm długości
Jak na mój gust to model do zeskanowania i wydrukowania jeszcze raz - wydawca nie popisał się jeśli chodzi o kolory. Są - delikatnie mówiąc - "wściekłe". Nawet srebrny kolor cysterny jest średnio srebrny - tutaj chyba jednak w grę wchodziłyby lakiery metaliczne - wtedy efekt murowany.
No nie weim już sam ... gdyby ten Renault i naczepa w 1:32 były tak samo szczegółowo opracowane jak ten Mac, to bym się raczej nie zastanawiał, ale ... Kamiiiiiiil - odezwij się !!!