*[Relacja/Pojazd] Pokrak na kółkach - Austin Putiłow z GPMu
Moderatorzy: Tomasz D., laszlik, kartonwork
- Konan Barbarzyńca
Ramę tez robiłem na początku. Pojawiła się jednak przejściowa problema, która utrudniała powstanie tego modelu. Na wykonane poprzeczki wylała się woda do pędzli (albo inna herbata) i części poszły się kochać. Z pomocą przyszedł Grześ idący przez wieś i rama jednak powstała. Z ramą trzeba się jednak trochę popieścić. Do zamocowania belek podsilnikowych i resorów zaprojektowałem tym razem podstawkę widoczną na zdjęciach.
Jak by co, to pytajcie.
Rama od spodu:
Rama od góry:
PS. Dla szpanu podstawkę zaprojektowałem z plastikowego pieniądza
Jak by co, to pytajcie.
Rama od spodu:
Rama od góry:
PS. Dla szpanu podstawkę zaprojektowałem z plastikowego pieniądza
ZŁO SQUAD
- Konan Barbarzyńca
Nikt się nawet o PIN nie zapytał
Dziś będzie cuś, co robiłem jako "element przerywnikowy" przy dłubaniu kół. Jak przystało na przerywnik kochałem się z tymi reflektorami około 2 godzin. Nie wiem czemu tak długo, bo ani element nieskomplikowany, ani efekt końcowy jakiś specjalnie powalający nie jest. Tak wyszło i już.
Tak sobie wykombinowałem, że skoro są to lampy tylne, to świecić muszą na czerwono, więc w miejsce szarych prążków wstawiłem czerwoną folię. Spod spodu przebijają jeszcze kreski, ale tego na zdjeciu niestety nie potrafiłem ukazać.
Życzę wszystkim hapi nju jera
Dziś będzie cuś, co robiłem jako "element przerywnikowy" przy dłubaniu kół. Jak przystało na przerywnik kochałem się z tymi reflektorami około 2 godzin. Nie wiem czemu tak długo, bo ani element nieskomplikowany, ani efekt końcowy jakiś specjalnie powalający nie jest. Tak wyszło i już.
Tak sobie wykombinowałem, że skoro są to lampy tylne, to świecić muszą na czerwono, więc w miejsce szarych prążków wstawiłem czerwoną folię. Spod spodu przebijają jeszcze kreski, ale tego na zdjeciu niestety nie potrafiłem ukazać.
Życzę wszystkim hapi nju jera
ZŁO SQUAD
-
- x 1
-
"...części poszły się kochać..."
"...z ramą trzeba się trochę popieścić..."
"...kochałem się z tymi reflektorami około 2 godzin, nie
wiem czemu tak długo...?"
Grzesiu, każdy z nas jest trochę zboczony, ale żeby aż TAK!!!
A w związku z Nowym Rokiem życzyłbym sobie, żeby następnym razem podstawka była z papiórzanego pieniądza i to o wysokim nominale!
"...z ramą trzeba się trochę popieścić..."
"...kochałem się z tymi reflektorami około 2 godzin, nie
wiem czemu tak długo...?"
Grzesiu, każdy z nas jest trochę zboczony, ale żeby aż TAK!!!
A w związku z Nowym Rokiem życzyłbym sobie, żeby następnym razem podstawka była z papiórzanego pieniądza i to o wysokim nominale!
- Konan Barbarzyńca
O w mordeczkę! Nawet sobie nie zdawałem sprawy z tego, ile seksu spoziera z tego co piszę
Chłopaki mnie z tym PINem złapali, cholera hehehe
Dobra, a teraz będzie o modelu. Dziś pokażę reflektory przednie, które zrobiłem w trakcie ciągu dalszego zabawy ( ) z kołami. W wersji wg projektanta miały być z "papierową szybką", ale co nieco zmieniłem. Odbłyśnik wykonany z folii alu, żarówka to kulka "od butów" (a może z nosa?), szyba z folii do bindowania. Zdjęcia miski odbłyśnika zapomniałem zrobić, wiec tylko napiszę, że kartonik z naklejoną folią wyobliłem na gumce-myszce. Dodam jeszcze tylko, że takie lampy mieszczą się w pojęciu standardu
Poniżej zdjęcie ramek reflektora naklejonych na folię
Reflektory z przodu
i z tyłu
Ponawiam pytanie ze strony pierwszej. Czy wie ktoś czy te dekielki na górze wież się uchylają czy są na stałe przytwierdzone?
Chłopaki mnie z tym PINem złapali, cholera hehehe
Dobra, a teraz będzie o modelu. Dziś pokażę reflektory przednie, które zrobiłem w trakcie ciągu dalszego zabawy ( ) z kołami. W wersji wg projektanta miały być z "papierową szybką", ale co nieco zmieniłem. Odbłyśnik wykonany z folii alu, żarówka to kulka "od butów" (a może z nosa?), szyba z folii do bindowania. Zdjęcia miski odbłyśnika zapomniałem zrobić, wiec tylko napiszę, że kartonik z naklejoną folią wyobliłem na gumce-myszce. Dodam jeszcze tylko, że takie lampy mieszczą się w pojęciu standardu
Poniżej zdjęcie ramek reflektora naklejonych na folię
Reflektory z przodu
i z tyłu
Ponawiam pytanie ze strony pierwszej. Czy wie ktoś czy te dekielki na górze wież się uchylają czy są na stałe przytwierdzone?
ZŁO SQUAD
-
- x 8
- Bartosz B.
- x 7
A ja się z tym nie zgodzę. Posiadam ten model w swoich domowych archiwach i w ramach ciekawostki zmierzyłem jaka jest średnica tych otworów. Po przezkalowaniu z podziałki 1/25 na 1/1 wyszło mi, że mają one 31,25cm średnicy. Sprawia to, że nawet człowiek o tak wątłej posturze, jaką ma nasz mistrz Adam Małysz, miałby problemy z przeciśnięciem się przez te włazy. Sądzę, że były tam raczej szczeliny służące do przewietrzania wnętrza, a same dekielki były montowane na stałe.Edmund_Nita pisze:Stałe przytwierdzenie jest na tyle nietrwałe, że się uchylają