Logo a sprawa polska :-)
Moderatorzy: Tomasz D., laszlik, kartonwork
Oto kolejne dwa projekty - w pierwszym do starego dodałem wspomniane linie, drugi to trochę inne podejście do tematu. Oczywiście jest jeszcze wariant trzeci - z zawiniętym rogiem, ale bez linii przy literach. Właśnie z myślą o koszulkach, naklejkach, kubkach etc postawiłem na prostotę wzoru - dlatego też zastanawiam się nad usunięciem cieniowania z wersji "z zawiniętym rogiem".
Logo Radussa wg mnie jest trochę nieczytelne, ale nożyczki zamiast "K" to fajny pomysł. Bardzo dobry jest projekt Marka P., tylko wydaje mi się, że "o" jest trochę zbyt jajowate...
Logo Radussa wg mnie jest trochę nieczytelne, ale nożyczki zamiast "K" to fajny pomysł. Bardzo dobry jest projekt Marka P., tylko wydaje mi się, że "o" jest trochę zbyt jajowate...
All science is either maths or stamp collecting.
Pomysł Marka bardzo mi podchodzi - zmniejszyłbym tylko rozmiar nożyczek i dał jakiś ciemniejszy kolor, na obrazku mozńa zrobić delikatny gradient (przejście w tym samym kolorze - z ciemniejszego do jaśniejszego) ale koniecznie musi być więcej niebieskiego a nie zielonego - to jest kolor charakterystyczny dla tego forum.
TAD
TAD
Przyznam, że jestem pod wrażeniem zangażowania się w ten temat dużej liczby członków Forum (tfu, przepraszam)
Projekty Marka i petrOva wg mnie zasługują na dalsze rozwinięcie.
Może skupimy się na tych dwóch.
Jak Autorzy je dopracują, po uwzględnieniu wskazówek i sugestii innych użytkowników,
projekty poddamy pod demokratyczne głosowanie.
Oczywiście wywieranie niedopuszczalnych nacisków na projektantów będzie surowo karane.
Projekty Marka i petrOva wg mnie zasługują na dalsze rozwinięcie.
Może skupimy się na tych dwóch.
Jak Autorzy je dopracują, po uwzględnieniu wskazówek i sugestii innych użytkowników,
projekty poddamy pod demokratyczne głosowanie.
Oczywiście wywieranie niedopuszczalnych nacisków na projektantów będzie surowo karane.
Pozdrawiam, Krzysztof "OldMan" Motyczyński
- Bartosz B.
- x 7
Specjalnie dla Ciebie, Łosiu! Wersja pokolorowana! :)
Co do uplastyczniania liter to mam pewne wątpliwości - jak zaczynałem ten projekt, to z założenia miał być jak najprostszy żeby zyskać na czytelności. Mimo to jeśli ktoś będzie miał jakiś konkretny pomysł to zachęcam do zgłaszania! Spróbuję wprowadzić go w życie i wtedy zobaczymy jak to będzie wyglądało.
Co do uplastyczniania liter to mam pewne wątpliwości - jak zaczynałem ten projekt, to z założenia miał być jak najprostszy żeby zyskać na czytelności. Mimo to jeśli ktoś będzie miał jakiś konkretny pomysł to zachęcam do zgłaszania! Spróbuję wprowadzić go w życie i wtedy zobaczymy jak to będzie wyglądało.
All science is either maths or stamp collecting.