Logo a sprawa polska :-)
Moderatorzy: Tomasz D., laszlik, kartonwork
Tad jeśli chcemy mieć logo musimy zmienić baner bo troche ciężko jest je wymyślić do tego co widnieje obecnie na stronie głównej.
Baner Marcintosha spełnia te warunki - mamy zawarte logo, jest dopracowany kolorystycznie, wiele nam mówi o działalności forum i czym się tu zajmujemy (obecny banerek bardziej mi się kojaży ze sklepem zabawkowym niż forum modelarskim) i ma spore możliwości rozwoju (małe banerki w podpisach etc..)
Zresztą żadne logo nie staje się od tak sławne i rozpoznawalne - ludzie muszą się do niego przyzwyczaić.
Pozdrawiam
Baner Marcintosha spełnia te warunki - mamy zawarte logo, jest dopracowany kolorystycznie, wiele nam mówi o działalności forum i czym się tu zajmujemy (obecny banerek bardziej mi się kojaży ze sklepem zabawkowym niż forum modelarskim) i ma spore możliwości rozwoju (małe banerki w podpisach etc..)
Zresztą żadne logo nie staje się od tak sławne i rozpoznawalne - ludzie muszą się do niego przyzwyczaić.
Pozdrawiam
Sugerowałbym połączenie banera Marcintosha z logiem Marka P.
Tzn. wymienić kartonik na logo Marka. (to ostatnie).
Tylko zamiast papierowego samolociku wstawić stylizowane słowo "net"
Czy ktoś mógłby przerobić to wizualnie, bo ja po służbie padam na pysk i po prostu nie mam siły.
Zakładam, że pomysłodawcy nie będą mieli nic przeciwko takiemu mariażowi.
Tzn. wymienić kartonik na logo Marka. (to ostatnie).
Tylko zamiast papierowego samolociku wstawić stylizowane słowo "net"
Czy ktoś mógłby przerobić to wizualnie, bo ja po służbie padam na pysk i po prostu nie mam siły.
Zakładam, że pomysłodawcy nie będą mieli nic przeciwko takiemu mariażowi.
Pozdrawiam, Krzysztof "OldMan" Motyczyński
- Marcintosh
- x 8
Nie chcę łączenia. Nie lubię baroku... okraszania zbyt wieloma elementami służącymi do tłumaczenia "z czym to się je". Konkurs zaczyna być nie poważny i zaczyna przypominać "disco-polo"... kto więcej "upstrzy" i umieści więcej elementów z opisem tego na tym jest ten lepszy... Czy mam się zastanawiać czy nie dodać ciupagi?
I jak to się ma do funkcjonalności logo? Jego rozpoznawalności, możliwości znakowania reklamowego, grawerowania, drukowania na koszulkach, pięczątek, znaczków?
Jeśli od razu chodziło o nowy baner - to trzeba było tak od razu.
Sorry, ale wycofuję się.
I jak to się ma do funkcjonalności logo? Jego rozpoznawalności, możliwości znakowania reklamowego, grawerowania, drukowania na koszulkach, pięczątek, znaczków?
Jeśli od razu chodziło o nowy baner - to trzeba było tak od razu.
Sorry, ale wycofuję się.
- Marcintosh
- x 8
- zxcvbnm1971
Postanowiłem przerobić to, co wcześniej pokazywałem. To wersja podobna do poprzedniej, jednowierszowa:
To natomiast wariant dwuwierszowy:
I jeszcze wersja pionowa:
Jest to to samo logo występujące w kilku opcjach, które można stosować zamiennie w zależności od potrzeb. Dodatkowo każde z nich jest w wersji kolorowej i monochromatycznej. Można do niektórych celów przygotować wariant konturowy.
Tutaj pozwoliłem sobie wykorzystać fotografie Wujka, Tada, Routa i PiteraATS celem zmontowania tła pod baner:
Mam nadzieję, że się nie obrazicie. Jak by co to usunę.
A tak by wyglądała strona główna z takim banerem:
Wiem, że mój pomysł się nie podoba, nie mam "festyniarskiego" gustu, wiec nie udziwniałem, chciałem jedynie nakreślić schemat jak można zaprezentować taki projekt. Fajnie by było, gdyby wszyscy projektanci nowego "znaku firmowego" przedstawili projekty w kilku wariantach jeżeli chodzi o układ, do tego wykorzystanie go w banerze i można by było przeprowadzić ewentualne głosowanie.
O kurcze, prawie trzecia, jak ja do roboty rano wstanę
To natomiast wariant dwuwierszowy:
I jeszcze wersja pionowa:
Jest to to samo logo występujące w kilku opcjach, które można stosować zamiennie w zależności od potrzeb. Dodatkowo każde z nich jest w wersji kolorowej i monochromatycznej. Można do niektórych celów przygotować wariant konturowy.
Tutaj pozwoliłem sobie wykorzystać fotografie Wujka, Tada, Routa i PiteraATS celem zmontowania tła pod baner:
Mam nadzieję, że się nie obrazicie. Jak by co to usunę.
A tak by wyglądała strona główna z takim banerem:
Wiem, że mój pomysł się nie podoba, nie mam "festyniarskiego" gustu, wiec nie udziwniałem, chciałem jedynie nakreślić schemat jak można zaprezentować taki projekt. Fajnie by było, gdyby wszyscy projektanci nowego "znaku firmowego" przedstawili projekty w kilku wariantach jeżeli chodzi o układ, do tego wykorzystanie go w banerze i można by było przeprowadzić ewentualne głosowanie.
O kurcze, prawie trzecia, jak ja do roboty rano wstanę