sirek pisze:Mam małe pytanko : Czy jakas inna firma oprocz halinskiego robi YAMATO w skali 1:200, bo ten jest moim zdaniem niezbyt udany , malo czytelny no a instrukcja to już...
sirek pisze:.Dowiedziałem sie , że MILITARY MODEL też robi Yamato w tej skali , co o nim sądzicie ?.
ten z Military Model jest faktycznie znacznie lepszy ale i tak pewnie strasznie trudny bo w przeciwieństwie to Hala Military Model słynie z bardzo rozbudowanych modeli i raczej nie dla początkujących.
Pozdrawiam
P.S. tak na marginesie jeszcze popatrz na to : http://www.halinski.com.pl/
sirek pisze:Rozumiem, że Haliński i Military model to jedna i ta sama firma ?
Tak, Kartonowy Arsenał to są modele zazwyczj "kioskowe", a Military Model to modele większe, droższe i nie są dostępne w kioskach tylko u wydawcy i w sklepach modelarskich.
Witam!
Medziku wielkie dzięki za słowa otuchy. Polecam ci bardzo ten model, tylko od razu zaznaczam że model jest naprawdę dokładny, a przez to bardzo trudny.
A i jeszcze jedno dzięki wam wszystkim za rady jakie mi udzielacie. Skleiłem już sporo modeli, ale teraz już wiem jakie błedy popełniam i przy następnym modelu (będzie to chyba ORP BURZA) postaram się je usunąć. Yamato narazie stoi z powodu braku czasu.
Witam!
Yamato powoli się robi. Idzie mi to jak krew z nosa. Jestem na etapie budowy nadbudówek, ale jeszcze troche i przejdę do uzbrojenia głównego. Nie wiem czy dla odpoczynku nie zrobić samochodu pancernego wz.29 z MM 5/87. ZOBACZYMY Jak narazie stocznia działa. Kupiłem tak sławiony klej BCG, tylko nie wychodzi mi klejenie nim. Jak nim kleić?