Obserwuje to wspaniałe Forum już jakiś czas i jestem pełen podziwu dla niektórych Twórców. Modelarstwem zajmuję sie od kilku lat z lepszym i gorszym skutkiem.
Poniżej przedstawiam parę zdjęć mojego autorstwa i proszę jednocześnie o opinie.
Zdjęcia nie są może pierwszorzędnej jakości, ale "coś" widać.
Model ładowarki w skali 1:25 pochodzi z innego, znanego forum.
Jak kiedyś będę miał aparat na dłużej to powrzucam więcej zdjęć moich modeli.
Pozdrawiam.
*[Galeria/Inne] Ładowarka Catepillar P5000 - "Aliens&qu
Moderatorzy: Tomasz D., laszlik, kartonwork
*[Galeria/Inne] Ładowarka Catepillar P5000 - "Aliens&qu
Ostatnio zmieniony sob maja 05 2007, 11:31 przez Oshkosh, łącznie zmieniany 1 raz.
Może powinieneś napisać skąd pochodzi oryginał, i to w tytule tematu.
Sam myślałem że to "jakaś fadroma" , a tu proszę - z jednego z moich ulubionych filmów !
Model jest naprawdę dobry, dodaj trochę szczegółów z budowy ( np jak i czym go pobrudziłeś, z czego kable ) i będzie całkiem fajna prezentacja.
Na zdjęciach też sporo widać, tylko wg mnie są za ciemne - może można je poprawić w edytorze grafiki ?
Następne modele powinieneś fotografować na jasnym, jednolitym tle.
Pozdrawiam.
Sam myślałem że to "jakaś fadroma" , a tu proszę - z jednego z moich ulubionych filmów !
Model jest naprawdę dobry, dodaj trochę szczegółów z budowy ( np jak i czym go pobrudziłeś, z czego kable ) i będzie całkiem fajna prezentacja.
Na zdjęciach też sporo widać, tylko wg mnie są za ciemne - może można je poprawić w edytorze grafiki ?
Następne modele powinieneś fotografować na jasnym, jednolitym tle.
Pozdrawiam.
Tyle pięknych samolotów do sklejenia...
Dzięki za słowa uznania.
Jak większość się domyśla model pochodzi z filmu: "Obcy. Decydujące starcie" czy coś takiego. Jest to druga część serii o Obcym.
Kable są wykonane z izolacji jakiegoś przewodu, którego pochodzenia nie znam (znalazłem w piwnicy, gdzie mój ojciec namiętnie takie rzeczy zbiera w celach recyklingowych:)). Ślady eksploatacji wykonałem metallizerem Humbrolla 27003, malując wstępnie kawałek papieru i po lekkim przeschnięciu pocierałem model. Głównie krawędzie, imitując otarcia farby w wyniku eksploatacji.
Sam model kleiło się przyjemnie. Opracowany jest dobrze. Pozdrowienia dle Klaymen'a (autor).
Jak większość się domyśla model pochodzi z filmu: "Obcy. Decydujące starcie" czy coś takiego. Jest to druga część serii o Obcym.
Kable są wykonane z izolacji jakiegoś przewodu, którego pochodzenia nie znam (znalazłem w piwnicy, gdzie mój ojciec namiętnie takie rzeczy zbiera w celach recyklingowych:)). Ślady eksploatacji wykonałem metallizerem Humbrolla 27003, malując wstępnie kawałek papieru i po lekkim przeschnięciu pocierałem model. Głównie krawędzie, imitując otarcia farby w wyniku eksploatacji.
Sam model kleiło się przyjemnie. Opracowany jest dobrze. Pozdrowienia dle Klaymen'a (autor).