Modelarstwo R/C
Moderator: kartonwork
Zapewne Panowie larum podniosą ze to pierwszy post i śmiem już mieć własne zdanie.
Zatem, Panowie i Panie, Panie i Panowie, troszke zagalopowaliście sie w tym jestestwie, wszak proszę wziąc jednak pod uwagę te osoby , które z różnych powdów przebywają na tym i zwłaszcza na tym forum. Brak działu o RC, może im doskwierac, a tylko ich niesmiałośc i amatorskośc nie pozwala na dodanie własnego grosza.
Osobiście, uważam ze nie będzie to dublowanie innego forum a tylko ubogacenie tegoż forum. Chyba każdemu z nas zależy na rozwoju, więc nie kładźmy kłód pod nogi tym którzy czerpać wiedzę zamierzają z tegoż forum.
Tym, nieco ostrym postem chciałbym sie z Państwem przywitać, zapewniając o swojej życzliwosci.
Kiedy będzie czas , będe się chwalił, tymczasem czytam, czytam, czytam....pytania obiecuję pojawią sie.
p.s.
prosze nie kojarzyć nick`a TYLKO z okrętem....
Z poważaniem
Rafał W.
Zatem, Panowie i Panie, Panie i Panowie, troszke zagalopowaliście sie w tym jestestwie, wszak proszę wziąc jednak pod uwagę te osoby , które z różnych powdów przebywają na tym i zwłaszcza na tym forum. Brak działu o RC, może im doskwierac, a tylko ich niesmiałośc i amatorskośc nie pozwala na dodanie własnego grosza.
Osobiście, uważam ze nie będzie to dublowanie innego forum a tylko ubogacenie tegoż forum. Chyba każdemu z nas zależy na rozwoju, więc nie kładźmy kłód pod nogi tym którzy czerpać wiedzę zamierzają z tegoż forum.
Tym, nieco ostrym postem chciałbym sie z Państwem przywitać, zapewniając o swojej życzliwosci.
Kiedy będzie czas , będe się chwalił, tymczasem czytam, czytam, czytam....pytania obiecuję pojawią sie.
p.s.
prosze nie kojarzyć nick`a TYLKO z okrętem....
Z poważaniem
Rafał W.
Bry!
Ja bym inaczej zinterpretował wyniki..... 62 za tzn, tyle osób jest zainteresowanych, czyli według mnie głosy tych ludzi są ważne, 12 jest przeciw, też te głosy są ważne ......... z tego co wiem, to w demokracji liczą się głosy "za" lub "przeciw" jeżeli chodzi o przyjęcie ustawy za lub nie....wstrzymujący się o tym nie decydują, przynajmniej na razie...hehe
Do meritum.....
1. Dokładny sposób montażu poszczególnych urządzeń.
2. Gdzie, za ile, i co należy zamontować aby "to" działało.
3 Doświadczenia. modelarzy już obeznanych z tematem
4. Zapytania oraz odpowiedzi do nich.
5 Relacje z postępów budowy modeli.
pozdrawiam - Sail
Ja bym inaczej zinterpretował wyniki..... 62 za tzn, tyle osób jest zainteresowanych, czyli według mnie głosy tych ludzi są ważne, 12 jest przeciw, też te głosy są ważne ......... z tego co wiem, to w demokracji liczą się głosy "za" lub "przeciw" jeżeli chodzi o przyjęcie ustawy za lub nie....wstrzymujący się o tym nie decydują, przynajmniej na razie...hehe
Do meritum.....
1. Dokładny sposób montażu poszczególnych urządzeń.
2. Gdzie, za ile, i co należy zamontować aby "to" działało.
3 Doświadczenia. modelarzy już obeznanych z tematem
4. Zapytania oraz odpowiedzi do nich.
5 Relacje z postępów budowy modeli.
pozdrawiam - Sail
Głosy wstrzymujące też się liczą, propomuję obejrzeć choć raz obrady sejmu (wiem że jest to przeżycie cokolwiek traumatyczne)..... z tego co wiem, to w demokracji liczą się głosy "za" lub "przeciw" jeżeli chodzi o przyjęcie ustawy za lub nie....wstrzymujący się o tym nie decydują, przynajmniej na razie...hehe
Do meritum.....
Liczy się również frekwencja -> quorum
W konteksście powyższych liczy sie sposób zadania pytania. I tu chyba warto przytoczyć starą dykteryjkę:
Kod: Zaznacz cały
Matki uczą córki, aby mówiły mężczyzną NIE.
Co w takim przypadku powinien zrobić rozsądny mężczyzna?
To proste, odpowiednio sformułować pytanie.
Zamiast „Czy mogę położyć rękę na Pani kolanie?”
Powinno ono brzmieć „ Czy miałaby Pani coś przeciwko aby położył rękę na pani kolanie?”
Wszyscy chcą Twego dobra, nie daj go sobie odebrać,