Diorama Mundzia - Trzeci element - Pzkfw 35(t)
Moderatorzy: kartonwork, Tempest, Edmund_Nita
- Wujek Andrzej
- x 2
-
- x 8
Cześć stary.
Piszę o "wodzie" tu:
http://www.kartonwork.pl/forum/viewtopi ... 9&start=10
W przyszłym tygodniu mniemam, że fotki zamieszczę.
Wujku drogi, wiesz, że nie mogę Cię zawieść, jeżeli chodzi o wiadomy tank. W końcu to Twoja sprawka, że w ogóle zabrałem się za budowę tej dioramy. Do dzisiaj zachodzę w głowę, jak Ci się udało mnie do tego namówić.
Piszesz, że sklejony "prawie". Między "prawie" a "końcem" zostały jeszcze: antena radia, tylny i przedni notek, lampka "stopu", trąbka klaksonu, karabiny maszynowe, zawias włazu (niestety, własnej roboty - niestety, bo sakramencko małe) i te wszystkie bambetle, które pepitank dźwigał na sobie ruszając na podbój sawietskawo sajuza. Tu dla niewtajemniczonych - w szczególności purystów czołgowo -modelarskich - informacja, że wszystkie dodatki jakie znalazły się lub jeszcze znajdą na tanku, to żadna lipa. Mają bogatą ikonografię. Dużo fotek można znaleźć w tych dwóch wydawnictwach:
,
które swego czasu udostępnił mi Wujek Andrzej. Dzięki temu model ma oznaczenia taktyczne identyczne z tymi, które były umieszczone na tanku "715". Musiałem dodatkową kalkomanię kupić, bo ta z zestawu miała oznaczenia odpowiadające kampaniom w Polsce i we Francji, mając oznaczenia z okresu Planu Barbarossa w głębokiej pogardzie.
A w ogóle, to bardzo się cieszę, że sprawiłem chociaż jednej osobie (ale za to jakiej... ) radość w związku z niebudowaniem "pantygrmanate-34"...
Zapewniam, że c.d.n.
Piszę o "wodzie" tu:
http://www.kartonwork.pl/forum/viewtopi ... 9&start=10
W przyszłym tygodniu mniemam, że fotki zamieszczę.
Wujku drogi, wiesz, że nie mogę Cię zawieść, jeżeli chodzi o wiadomy tank. W końcu to Twoja sprawka, że w ogóle zabrałem się za budowę tej dioramy. Do dzisiaj zachodzę w głowę, jak Ci się udało mnie do tego namówić.
Piszesz, że sklejony "prawie". Między "prawie" a "końcem" zostały jeszcze: antena radia, tylny i przedni notek, lampka "stopu", trąbka klaksonu, karabiny maszynowe, zawias włazu (niestety, własnej roboty - niestety, bo sakramencko małe) i te wszystkie bambetle, które pepitank dźwigał na sobie ruszając na podbój sawietskawo sajuza. Tu dla niewtajemniczonych - w szczególności purystów czołgowo -modelarskich - informacja, że wszystkie dodatki jakie znalazły się lub jeszcze znajdą na tanku, to żadna lipa. Mają bogatą ikonografię. Dużo fotek można znaleźć w tych dwóch wydawnictwach:
,
które swego czasu udostępnił mi Wujek Andrzej. Dzięki temu model ma oznaczenia taktyczne identyczne z tymi, które były umieszczone na tanku "715". Musiałem dodatkową kalkomanię kupić, bo ta z zestawu miała oznaczenia odpowiadające kampaniom w Polsce i we Francji, mając oznaczenia z okresu Planu Barbarossa w głębokiej pogardzie.
A w ogóle, to bardzo się cieszę, że sprawiłem chociaż jednej osobie (ale za to jakiej... ) radość w związku z niebudowaniem "pantygrmanate-34"...
Zapewniam, że c.d.n.
-
- x 8
-
Prorok czy jasnowidz?Wujek Andrzej pisze:
Skleiłeś ( już prawie ) Edziu RARYTAS .
Edmund nie musisz kończyć. Dzięki wizji Wuja wszyscy wiemy że to będzie cudo. Ja np. wierzę na słowo.
Do admina:
Kto skasował moje wcześniejsze posty w tym wątku w których śmiałem zawrzeć krytykę "dzieła" Edmunda?
Jakaś cenzura jest na forum czy to tylko zwyczajne kumoterstwo?
Będziemy atakować małymi grupami- tak po 12, 13 milionów- powiedział chiński generał.
- Wujek Andrzej
- x 2
... zapomniałem Edziu we wcześniejszym swoim wpisie nadmienić że w przeciągu ostatnich czterech lat ( "lat konkursowych" - lecz nie tylko ) udało się zauważyć pośród setek Panter , Tygrysów itd. itp. dwa egzemplarze Skody . Jedną w podobnej do Twojej wersji czyli Panzerbefehlswagen 35 (t) i drugą jako pojazd zaplecza .
Bez tych RARYTASÓW to co oglądam , także w Internecie , jest nudne jak flaki z olejem lub wielokrotnie odgrzewany budyń ...
Reszta nie warta komentarza ...
Wujek .
Bez tych RARYTASÓW to co oglądam , także w Internecie , jest nudne jak flaki z olejem lub wielokrotnie odgrzewany budyń ...
Reszta nie warta komentarza ...
Wujek .
- zxcvbnm1971
-
Witam
Cóż tu wiele gadać CUDO
Jak dla mnie Dzieło to ma tylko jedną za to poważną WADĘ............
Nie wyszło to DZIEŁO z mojej, tylko z Twojej ręki
Szczerze gratuluję licząc po cichutku, że może kiedyś za dekadę lub dwie dojdę do takiej precyzji w ................. 1:35
Pozdrawiam
Cóż tu wiele gadać CUDO
Jak dla mnie Dzieło to ma tylko jedną za to poważną WADĘ............
Nie wyszło to DZIEŁO z mojej, tylko z Twojej ręki
Szczerze gratuluję licząc po cichutku, że może kiedyś za dekadę lub dwie dojdę do takiej precyzji w ................. 1:35
Pozdrawiam
Pozdrawiam wszystkich
Sklejacz
Sklejacz
-
- x 8
-
- x 8