HMS Warspite - raport z budowy NIE KASOWAĆ!!!
Moderatorzy: Tomasz D., laszlik, kartonwork
właśnie wymieniłem zdjęcia... tamte nieostre zrzucilem z aparatu wprost na płyte RW i dopiero w pracy spostrzeglem, ze nie udały się..
Prace postepuja powoli - taki okres w roku, ze pracy jest ponad miare... ale w okolicach swiat powinno byc lepiej:)
W wolnych chwilach zwijam sprężynki z drutu i rozcinam je, powstala juz z tego spora górka..jeszcze troche, to jako jubiler moge sie zatrudnić, łańcuszki mogę pleść do woli:)) nie ma to jak dobry fach w ręku.. choc do niektórych zegarmistrzów, którzy się tu pokazują to zawsze będzie mi baaardzo daleko:)
Prace postepuja powoli - taki okres w roku, ze pracy jest ponad miare... ale w okolicach swiat powinno byc lepiej:)
W wolnych chwilach zwijam sprężynki z drutu i rozcinam je, powstala juz z tego spora górka..jeszcze troche, to jako jubiler moge sie zatrudnić, łańcuszki mogę pleść do woli:)) nie ma to jak dobry fach w ręku.. choc do niektórych zegarmistrzów, którzy się tu pokazują to zawsze będzie mi baaardzo daleko:)
Marcin
Stocznia coś tam po cichu dłubie:)
No, Vivit, ja właśnie widzę, jak nie myślisz o modelu..
A tymczasem ja tez troszke zrobiłem... ale tylko troszke..
Przede wszystkim chce wreszcie dokonczyc malowanie kadluba - oto pierwsze fragmenty wraz z bulajami, jasny kolor kryje juz dobrze, ciemna farba nieco gorzej, więc będzie jeszcze jedna lub dwie warstwy...
A tymczasem ja tez troszke zrobiłem... ale tylko troszke..
Przede wszystkim chce wreszcie dokonczyc malowanie kadluba - oto pierwsze fragmenty wraz z bulajami, jasny kolor kryje juz dobrze, ciemna farba nieco gorzej, więc będzie jeszcze jedna lub dwie warstwy...
Marcin
w chilach, gdy nie mialem weny malarskiej, zbudowałem kilka dalmierzy... przy okazji uświadomiłem sobie, że to co wcześniej nazwałem działkami p-lot to w rzeczywistości ręczne dalmierze... i całe szczęście, bo jako uzbrojenie, to wcale mi sie nie podobały..
Hmm, czemu na zdjęciach te pręty są takie nierówne?? muszę to poprawić..
Przy okazji - Frytek, co miałeś na myśli mówiąc, że Warspite to Twój ulubiony okręt??
Hmm, czemu na zdjęciach te pręty są takie nierówne?? muszę to poprawić..
Przy okazji - Frytek, co miałeś na myśli mówiąc, że Warspite to Twój ulubiony okręt??
Marcin