Rady ;p
Moderatorzy: Tomasz D., laszlik, kartonwork
- Bartosz B.
- x 7
Re: Rady ;p
czajna pisze:Witam jak widać jestem nowy i proszę o porady
Jako nowy wiem ze chcesz szybko wszystko wiedziecczajna pisze:Proszę o wyrozumiałość
Niestety nie da sie tak
zeby wiedziec co i jak to musisz tak z kilka(nascie) razy wykonac ponizsza procedure
1. czytac, szukac, czytac, szukac
Najpierw to co w pierwszej odpowiedzi a potem sukcesywnie druga odpowiedz)
co do techniki klejenia klejem BCG jak i (przy)(wy)kladu na temat czystosci i precyzji polecam wyszukac relacje "wujka Andrzeja"
na pierwszy ogien wez relacje z szybkiej budowy forda tfc ;)
a jesli chcesz zobaczyc "cudenka" to poszukaj co budowali Kierownik, MiniKierownik, Precyzyjny, i wielu wielu niewymienionych ktorych znajdziesz w Archiwum viewforum.php?f=19
2. testowac i sie uczyc na bledach
3. skleic "cos lub nawet kilka "cosi" a w trakcie klejenia namietnie korzystac z punktu 1. i 2. ;P
na poczatek sprobuj zwykle "noże do tapet"czajna pisze:komplety narzędzi,
Na poczatek wystarcza ale jak juz zlapiesz bakcyla i stwierdzisz ze to naprawde jest twoje hobby to bedziesz musial zainwestowac w:
- porzadne skalpele (np. OLFA AK-3 i ostrza - poszukaj postow syzyfa ktory tlumaczy jak zaoszczedzic na ostrzach kupujac inne lecz wymiarami zblizone ;) )
- Podkladka do ciecia OLFA (odkad ja posiadam /i wystarcza mi rozmiar A4/ ciecie [nozem ak-3] stalo sie dla mnie przyjemnoscia) - poszukaj na forum o tanszych zamiennikach podkladek
tu szukaj czytaj testuj i wybierz to co tobie odpowiada najbardziejczajna pisze:farby,
jak powiedzial Batosz B. zacznij od papierniczego i pobliskiego supermarketuczajna pisze:gdzie to wszystko mogę kupić
a skoro tu piszesz wiec masz dostep do internetu - to i masz dostep do wielu porządnych sklepow gdzie mozesz dokupic to czego lokalnie nie znalazles
Na koniec mojego wywodu:
pomysl zanim cos napiszesz - z doswiadczenia wiem ze prawie wszystkie odpowiedzi na moje pytania/watpliwosci moge znalezc szukajac czy to w forum czy googlajac - czasami nawet szybciej jestem w stanie uzyskacc odpowiedz na moje pytania + dodatkowe informacje niz czekac az ktos poraz n-ty napisze co gdzie szukac[/url]