Ził 157 w wersji radiolokacyjnej - kod NATO "Spoon Rest
Moderatorzy: kartonwork, Tempest, Edmund_Nita
- jacekkarolczak
Od dawna podobała mi się seria Radzieckich ciężarówek wydana przez ICM. Ziły 131,157,Urale 375 itd. Jednak nigdy nie miałem okazji otwierać pudełka. W końcu kupiłem Ziła 157 w wersji cysterny lotniskowej. Po zajrzeniu do środka moja mina była nietęga. Bidno i cimno. W zasadzie wszystko do poprawki - jak pomyślałem tak zrobiłem - z modelu użyłem kawałków szoferki , kół oraz kawałka ramy. A skoro przerabiałem go całkowicie to zrezygnowałem z cysterny na rzecz czegoś o wiele ciekawszego: stacji radiolokacyjnej typu P-12 z lat 1958-70 zabudowanej na tym podwoziu. Jakieś 250 godzin pracy i oto jest...
Bezskutecznie próbowałem pokazać wnętrze - ale ono tam jest
Pozdrawiam Jacek
Bezskutecznie próbowałem pokazać wnętrze - ale ono tam jest
Pozdrawiam Jacek
Crawling rulez
- jacekkarolczak
Tak. To 1/72. Z fotkami z budowy będzie kłopot, bo mam ino telefonem robione - niby 2Mpiksele ale sam wiesz jak to z makro w telefonach - ni ma. Więc raczej zamazane i do kitu.
Sporo rzeczy jest z blaszki alu - takiej z foremek do ciasta. Reszta to złom fototrawkowy i pcv - 0,25 mm 0,5mm 0,75mm... Jakby co to odpisze bo nie weim co by tu jeszcze
Sporo rzeczy jest z blaszki alu - takiej z foremek do ciasta. Reszta to złom fototrawkowy i pcv - 0,25 mm 0,5mm 0,75mm... Jakby co to odpisze bo nie weim co by tu jeszcze
Crawling rulez
-
- x 1
- jacekkarolczak
- skyraiderad5
OOOOOOOOOOOOOOO !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Mowę mi odjęło !!!!!!!!!!!!!!!!
Mowę mi odjęło !!!!!!!!!!!!!!!!
- jacekkarolczak