*[Relacja/Samolot] Grumman F6F-3 Hellcat - KA 3-4/2000
Moderatorzy: Tomasz D., laszlik, kartonwork
Przy połączeniu segmentu 10 z 9 wyszło mi że 10 jest za duży o jakiś prawie mm. rozciąłem po szwie i skróciłem obwód. Tak to wyszło:
Jako że Hellcat ma płaski kadłub po bokach, wkleiłem do środka kawałki tekturki aby tą płaskość jakoś zachować.
A żeby kadłub zbyt płaski nie był to porobiłem takie coś:
prawie w ogóle tego nie widać i pewnie całkiem zniknie po lakierowaniu, ale co tam Szkoda też że linie się ze sobą nie zgrywają.
Jako że Hellcat ma płaski kadłub po bokach, wkleiłem do środka kawałki tekturki aby tą płaskość jakoś zachować.
A żeby kadłub zbyt płaski nie był to porobiłem takie coś:
prawie w ogóle tego nie widać i pewnie całkiem zniknie po lakierowaniu, ale co tam Szkoda też że linie się ze sobą nie zgrywają.
teraz na macie: LTM-1040.2
a najlepsze modele dopiero przed nami :-)
pozdrawiam!
pozdrawiam!
Dziadek szuka zegarka, a Kroolo wydłubał z niego zębatkę i się bawi Czy nie jest tak że na takim kółku ząbkowanym, końce zębów są prostokątami (ewentualnie kwadratami)? Nity przeważnie bywają okrągłe...
Coś za bardzo kombinuje, sprawdziłem na zdjęciu i widać, że końcówki są ostre niczym szpileczki, czyli robią dziurki. Taki wynalazek by się przydał ale odbijający kółeczka (takie jak nity w modelach z AH )
Pozdrawiam
Coś za bardzo kombinuje, sprawdziłem na zdjęciu i widać, że końcówki są ostre niczym szpileczki, czyli robią dziurki. Taki wynalazek by się przydał ale odbijający kółeczka (takie jak nity w modelach z AH )
Pozdrawiam
Wtedy gdy widoczne są te nakłucia (czyli pod odpowiednim kątem) nie widać tych nadrukowanych - nie widać przesunięcia które jest, owszem można dobrać odpowiedni rozstaw. Nakłucia są okrągłe, może dlatego że to z drukarki a nie z zegarka W miejscach gdzie to porobiłem nadruk jest w postaci kropek, nie okręgów - te wygniatam tępą igłą. Zresztą: 20cm od modelu i tak nic nie widać żeby było coś kombinowane...
pozdrawiam!
pozdrawiam!
Zauważ jednak że czasem można lać go sporo i nic nie robi się białe - w tym przypadku tak nie było, jakiś lewy Bond mi się trafił Jak nim przyklejam maleńką pierdółkę to naokoło mam białe okopcenie - ten typ tak ma chyba po prostu. Nic mi to nie przeszkadza bo po lakierowaniu wspomniane okopcenia znikają.
Osłona w zasadzie na ukończeniu - pozostało wsadzić silnik. Na koniec może dorobię jakieś odrapania czy cuś, ale to jeszcze nic pewnego. Pozdrawiam!
Osłona w zasadzie na ukończeniu - pozostało wsadzić silnik. Na koniec może dorobię jakieś odrapania czy cuś, ale to jeszcze nic pewnego. Pozdrawiam!
pozdrawiam!
pozdrawiam!