*[Relacja/Samolot] Jak-3 Orlik "konkurs 1-szy maj"
Moderatorzy: Tomasz D., laszlik, kartonwork
Witam po trochę dłuższej przerwie. Budowa modelu zaczyna się ślimaczyć z powodu narastających obowiązków szkolnych. Cały czas pracuję nad skrzydłami. Najbardziej pracochłonne były żeberka klap. Dorobiłem także końcówki skrzydeł :
Na początek widok ogólny żeberek klap:
Zbliżenie
I na koniec widok ogólny
Następne zdjęcia pokażę gdy będę miał zrobione lotki, oprofilowanie skrzydeł i wlot powietrza.
Na początek widok ogólny żeberek klap:
Zbliżenie
I na koniec widok ogólny
Następne zdjęcia pokażę gdy będę miał zrobione lotki, oprofilowanie skrzydeł i wlot powietrza.
Witam ponownie. Nareszcie udało mi się skończyć to co zapowiedziałem w poprzednim poście. Z oprofilowaniem i z tymi małymi wlotami powietrza nie miałem żadnych większych problemów, wszystko pasowało bez zastrzeżeń. Lotki także zrobiłem bezproblemowo. Kłopoty zaczęły się z wlotem powietrza pod kadłubem. Wszystko w miarę pasowało do momentu kiedy gotowy wlot przyklejałem do spodu kadłuba. Męczyłem się by to jako tako wyglądało, efektem tych zmagań jest trochę pofalowany i nierówny wlot. Dosyć tego gadania teraz zdjęcia:
Na początek oprofilowanie i wloty z dwóch stron
Teraz lotki także z dwóch stron
Jeszce widok na wlot powietrza
I na koniec całość
Następna odsłona relacji pewnie za tydzień. Tymczasem czekam na wasze komentarze
Na początek oprofilowanie i wloty z dwóch stron
Teraz lotki także z dwóch stron
Jeszce widok na wlot powietrza
I na koniec całość
Następna odsłona relacji pewnie za tydzień. Tymczasem czekam na wasze komentarze
-
GALERIA KOŃCOWA
Witam po długiej przerwie. Przepraszam, że nie dawałem tak długo zdjęć z kolejnych etapów. Tymczasem model został skończony i zapraszam na galerię końcową. Większych problemów ze sklejeniem czegoś nie było. W międzyczasie dokupiłem drewniane kółka do jaczka, wykonałem okopcenia na bokach kadłuba suchymi pastelami i także okurzyłem trochę opony oraz popracowałem nad retuszem.
Teraz czekam na wasze komentarze i na rozstrzygnięcie konkursu. Jeśli chcecie więcej zdjęć to mówcie
Teraz czekam na wasze komentarze i na rozstrzygnięcie konkursu. Jeśli chcecie więcej zdjęć to mówcie
Gratulacje
Gratuluję ukończonego modelu, to chyba pierwszy gotowy model w konkursie Powodzenia przy rozstrzygnięciu. Czy są już plany na kolejny model?
Pozdrawiam
Pozdrawiam
No, przynajmniej Ty potraktowales sprawe powaznie. Dobrze, ze udalo Ci sie ukonczyc model. Poza niedokladnosciami w niektorych miejscach i retuszem o ktorym wspominalem wczesniej, nie jest zle. Mysle ze nastepny model bedzie lepszy o ile przylozysz sie bardziej. Popracuj nad laczeniami segmentow, zeby nie byly takie kanciaste i postrzepione. Chodzi mi o to zeby krawedzie laczen byly jak najmniej widoczne.
Ze swojej strony dziekuje Ci za udzial i zycze powodzenia przy budowie nastepnego modelu.
Ze swojej strony dziekuje Ci za udzial i zycze powodzenia przy budowie nastepnego modelu.
-Dziadku, ruskie w kosmos poleciały!
-Wszystkie?
-Nie, dwóch tylko.
-To co mi d... zawracasz!?
ZŁO SQUAD
-Wszystkie?
-Nie, dwóch tylko.
-To co mi d... zawracasz!?
ZŁO SQUAD