*[Relacja/Samolot] Grumman F6F-3 Hellcat - KA 3-4/2000
Moderatorzy: Tomasz D., laszlik, kartonwork
Fajnie to wygląda, siateczka nawet wklejona Jedna rzecz mi się nie podoba - najbardziej widać to na 3 zdjęciu, a dzióbku silnika brzydkie zgrubienie. Mogłeś się tego pozbyć wcześniej. Tak wiem, że nie będzie tego widać, ale Ty już znasz moje zdanie na temat tego czego nie widać a jest
Pozdrawiam
ps.
namiocik bezcieniowy?
Pozdrawiam
ps.
namiocik bezcieniowy?
znaczy się na krawędzi osłony? No mogłem od razu, ale tak relacja jest ciekawszaJaCkyL pisze:najbardziej widać to na 3 zdjęciu, a dzióbku silnika brzydkie zgrubienie
Ano próbuję. Wychodzi raz lepiej, a raz gorzej. Pozdrawiam!JaCkyL pisze:namiocik?
teraz na macie: LTM-1040.2
a najlepsze modele dopiero przed nami :-)
pozdrawiam!
pozdrawiam!
Udało mi się ukończyć Hellcata! Model kleiło się przyjemnie, najwięcej kłopotu miałem z wklejeniem wnęki kółka ogonowego do segmentu oraz z wnękami podwozia głównego - ściany wnęki nie pasowały do "podłogi". Gdzieniegdzie występują przesunięcia kamuflażu i linii podziałowych, ale na pierwszy rzut oka ich nie widać, więc jest OK! Hellcata mogę polecić każdemu kto już skleił jakiś model wcześniej, a na 'pierwszego ah' jest w sam raz - dokładny, ale nie aż tak szczegółowy jak obecnie wydawane modele. Model polakierowałem lakierami w spray'u - najciemniejszy niebieski na błysk, reszta na mat. Z ogólnego efektu jestem zadowolony, tak czy siak najlepsze modele dopiero przed nami Poniżej zamieszczam jak zwykle kilka fotek. Papa!
pozdrawiam!
pozdrawiam!
Ogolnie przyzwoicie. Model ladnie sie prezentuje. Mam tylko jedno zasadnicze zastrzezenie co do kol.
Prawe jest czesciowo matowe, a czesciowo blyszczace. Lakier Ci sie na nie wylal czy to imitacja wycieku plynu hydraulicznego na kolo?
A drugie jakies takie zbielale miejscami, w sumie nie wiadomo czy to proby waloryzacji czy cos przeoczyles.
Latwo to poprawic, tylko szkoda ze nie zrobiles tego przed sesja zdjeciowa.
No i wydaje mi sie ze model powinienes raczej lakierowac jednym rodzajem lakieru a nie tak jak to zrobiles, ze granatowy polyskiem a reszta mat.
Ale ogolnie podoba mi sie.
Prawe jest czesciowo matowe, a czesciowo blyszczace. Lakier Ci sie na nie wylal czy to imitacja wycieku plynu hydraulicznego na kolo?
A drugie jakies takie zbielale miejscami, w sumie nie wiadomo czy to proby waloryzacji czy cos przeoczyles.
Latwo to poprawic, tylko szkoda ze nie zrobiles tego przed sesja zdjeciowa.
No i wydaje mi sie ze model powinienes raczej lakierowac jednym rodzajem lakieru a nie tak jak to zrobiles, ze granatowy polyskiem a reszta mat.
Ale ogolnie podoba mi sie.
-Dziadku, ruskie w kosmos poleciały!
-Wszystkie?
-Nie, dwóch tylko.
-To co mi d... zawracasz!?
ZŁO SQUAD
-Wszystkie?
-Nie, dwóch tylko.
-To co mi d... zawracasz!?
ZŁO SQUAD
Lakier tam był jeszcze świeży i do końca nie dosechł - teraz po kilku godzinach jest już w miarę jednolicie matowo na kołach. Zbielenie to też sprawka lakieru - trysnąłem tam jeszcze raz chmurką matu. Co do różnego rodzaju zastosowanych lakierów, to wyczytałem że Hellcaty w trójbarwnym kamo miały błyszczący tylko ten najciemniejszy kolor - stąd taki mój pomysł aby to zróżnicować. Dzięki za pozytywną opinię!
pozdrawiam!
pozdrawiam!