*[Relacja/Czołg] Modelik PzKpfw.III Ausf.M
Moderatorzy: Tomasz D., laszlik, kartonwork
Hans..jakiś malutki otworek tam pozostał,antena nie bedzie jednak taka długa jak na szablonie z tego względu iż model wyląduje w gablotce i nie chce żeby była za wysoka.Albo po prostu ja troche wygne.Egon...o kołach pisałem już wcześniej że nie za bardzo mi sie udało je zrobić tak jak to powinno być.Co do fartuchów to problem bedzie tylko po prawej stronie,lewa jest 100 razy lepsza...pozdrawiam
Wieża....Wykonanie poszycia nie sprawiło jakiegoś większego problemu,co prawda idealny nie był.Ale nie odbija się to na wyglądzie modelu.
Powstały jeszcze pojemniki do wystrzeliwania rac albo jakiś zasłon dymnych.Bynajmniej tak mi się wydaje że takie to miało spełniać zadanie.Oraz kawałek metalu podtrzymujący zapasowe ogniwa.
Powstały jeszcze pojemniki do wystrzeliwania rac albo jakiś zasłon dymnych.Bynajmniej tak mi się wydaje że takie to miało spełniać zadanie.Oraz kawałek metalu podtrzymujący zapasowe ogniwa.
- Konan Barbarzyńca
Siemanazranajanekśmietana
1. Natnij nożem kreskę pomiędzy wierzchołkami boków-trójkątów.
2. Następnie wyrąb siekierą albo tasakiem dziurę-wizjer do patrzenia, w sensie szczelinę.
3. Odetnij boki trójkąty i prostokąt, z którego złóż namiot.
4. Doklej boki
5. Gotowe
Niczego nie glutuj, bo ciężej będzie się formować, a wytrzymałości wielkiej nie potrzebujesz, bo to dodatek, a nie element nośny konstrukcji. Jeśli coś jest niejasne mów śmiało bez krępacji, wtedy zrobię fotostory z bravogerl
1. Natnij nożem kreskę pomiędzy wierzchołkami boków-trójkątów.
2. Następnie wyrąb siekierą albo tasakiem dziurę-wizjer do patrzenia, w sensie szczelinę.
3. Odetnij boki trójkąty i prostokąt, z którego złóż namiot.
4. Doklej boki
5. Gotowe
Niczego nie glutuj, bo ciężej będzie się formować, a wytrzymałości wielkiej nie potrzebujesz, bo to dodatek, a nie element nośny konstrukcji. Jeśli coś jest niejasne mów śmiało bez krępacji, wtedy zrobię fotostory z bravogerl
ZŁO SQUAD
Dalsza część prac zaowocowała w: Zaczepy na liny,liny,rkm-y,jakąś klapkę i w peryskop albo jakiś wywietrznik.
Liny wykonałem z cieniutkiego drutu.Dobrze jest po trochu wyciągać drut z kabla i od razu go skręcać. Rkm-y zalałem glutem i cienkim wiertłem ponawiercałem małe otwory.Nie są one idealne ale zawsze jakieś.Obecnie wykonuje kosz za wierzą,jest on masakrycznie nie dokładny.Elementy przycinam, glutuje, wikoluje,szlifuje
Pozdrawiam
Liny wykonałem z cieniutkiego drutu.Dobrze jest po trochu wyciągać drut z kabla i od razu go skręcać. Rkm-y zalałem glutem i cienkim wiertłem ponawiercałem małe otwory.Nie są one idealne ale zawsze jakieś.Obecnie wykonuje kosz za wierzą,jest on masakrycznie nie dokładny.Elementy przycinam, glutuje, wikoluje,szlifuje
Pozdrawiam